Established Member of the

HuGBC

Build2Gether Green Retrofit: már lehet regisztrálni a zöldépítés nemzetközi konferenciájára!

Szeptember 24-én Budapesten várja az érdeklődőket a nemzetközi konferencia, amelynek témája a fenntartható épületfelújítás lesz.
2

Elindult a regisztráció arra a nemeztközi konferenciára, amely szeptember 24-én várja a fenntartható építés iránt érdeklődő szakembereket! A Build2Gether Green Retrofit egész napos konferencia során a terület neves hazai és nemzetközi szakértőinek előadásait hallgathatjuk meg, a programsorozatot pedig az elméleti tudnivalókat nagyszerűen kiegészítő épületbejárás zárja.  

Az építőipar zöldítésének nemcsak a fenntartható épületek építése, hanem a környezettudatos épületfelújítás is kulcskérdése. Éppen ezért választotta hívószavául a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezésében Budapesten megrendezett nemzetközi konferencia a Green Retrofit, azaz zöld épületfelújítás fogalmát. A 2014. szeptember 24-én tartott egész napos rendezvényen, amely egyben a nemzetközi Zöld Építés Hetének méltó ünneplése, továbbá a kelet-közép-európai régió Green Building Counciljainak éves networking eseménye is, a terület olyan, nemzetközileg is elismert szakembereit hallgathatjuk meg, mint Dr. Ürge-Vorsatz Diana Nobel-békedíjjal elismert klímakutató, a Center for Climate Change and Sustainable Energy Policy (3CSEP) igazgatója, a HuGBC alapító tagja, vagy James Drinkwater, a World Green Building Council Európai Régiós Hálózatának vezető tanácsadója. A rendezvény helyszíne a fenntartható módon felújított épületek egyik legkiemelkedőbb hazai példája, a historizáló palotából környezettudatos irodaházzá vált, nemrég átadott, egyedülálló módon kettős környezettudatos épületminősítéssel rendelkező Eiffel Palace.

A rendezvényen köszöntőt mond Baross Pál, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete elnöke, illetve felszólalnak a magyar, az osztrák, a szlovák és szlovén GBC-k tisztségviselői és képviselői is. Az eseményt az Eiffel Palace-ban tartott, Gyöngyösi Zsolt, a HuGBC elnökségi tagja által vezetett épületbejárás zárja. 

A rendezvényre a regisztráció már elkezdődött! További részletek, részletes program és regisztráció itt. 

http://www.hugbc.hu/green-retrofit

A konferencia nyelve angol.

A Zöld Építés Hetét a konferencia mellett a Magyarországon a tavalyi nagy sikerű kiadás után a HuGBC szervezésében ismét megrendezett Green Walk nyílt nap sorozat ünnepli, amely a fenntartható építés legkiemelkedőbb hazai példáiba, a korszerű magyar környezettudatos épületekbe nyújt betekintést. A rendezvényről itt olvashatunk:

http://www.hugbc.hu/hirek/szeptemberben-ismet-green-walk/2749

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra