Established Member of the

HuGBC

Building System Carbon Framework - közös nyelv a nettó nulla karbonért

A közös számítási módszer és a teljes életciklus-megközelítés alkalmazásával a keretrendszer megkönnyíti az együttműködést az értéklánc egészében, ahol közös megoldásokat lehet kidolgozni és megvalósítani az ágazat dekarbonizációjának elérése érdekében.
1

Az épített környezet felelős a globális energiához és folyamatokhoz kötődő CO2-kibocsátás majdnem 40%-áért. A Párizsi Megállapodás teljesítéséhez és a globális felmelegedés 1,5°C-ra való korlátozásához el kell érnünk a nettó nulla kibocsátást az épületek és az építési ágazat összes tevékenysége kapcsán.

A World Green Building Council által is meghatározott cél, hogy minden új épület legkésőbb 2030-ig és és valamennyi épület 2050-ig nettó nulla kibocsátással működjön. Elengedhetetlen tehát az összehangolás és az együttműködés az építési rendszer minden vállalata között.

A WBCSD által kidolgozott Building System Carbon Framework olyan keretrendszer a karbonkibocsátásokra, amelyet az épített környezet minden szereplője közös nyelveként használhat.

A keretrendszer lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy a legjobb kibocsátáscsökkentési stratégiákat határozza meg ő értékláncban képviselt tevékenységére, valamint, hogy világos és átlátható információk alapján megalapozott döntéseket hozzanak.

A Building System Carbon Framework semleges az anyagok és a megoldások szempontjából. Áthidalja a beépített és működési karbonkibocsátást (lásd fogalomtár), ami elengedhetetlen előfeltétele a nettó nulla elérésének az épített környezetben.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://wbcsdh.org

<< Vissza a főoldalra