Established Member of the

HuGBC

#BuildingLife az Európai Zöld Megállapodás megvalósításáért

A World Green Building Council projektjében 10 európai zöldépítési szervezet nemzeti ütemtervet és egy uniós politikai ütemtervet dolgoz ki az épületek karbonmentességére a teljes életciklusuk alatt.
1

A COP26 előtt és az ENSZ Párizsi Megállapodása elfogadásának ötéves évfordulóján a WorldGBC elindítja a #BuildingLife projektet, amelyben 10 európai ország (Horvátország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország és az Egyesült Királyság) zöldépítési szervezete tudományos alapú és az iparág által támogatott nemzeti dekarbonizációs ütemtervet készít. A WorldGBC pedig az ágazat képviselőit fogja összehívni egy európai vezetői fórumra, hogy kidolgozza az építőipar dekarbonizációjának uniós politikai ütemtervét. A projekt az Európai Parlament három képviselőjének támogatásával indul: Sirpa Pietikäinen (EPP), Maria Spyraki (EPP) és Ciarán Cuffe (Zöldek).

Cristina Gamboa, a World Green Building Council ügyvezetője elmondta: “Klímavészhelyzetben vagyunk, és a COP26 is közeleg. Nem érhetjük el a Párizsi Megállapodás céljait, és nem tudunk klímasemleges Európát létrehozni, ha nem kezeljük a környezeti hatásokat az épületek teljes életciklusán át. A #BuildingLife segítségével együtt fogunk működni az építőipar vezetőivel, valamint az európai és a nemzeti döntéshozókkal az ágazatunk teljes szén-dioxid-mentesítése érdekében a teljes életciklus-megközelítés felé haladva. Az első lépés az ágazatunk „teljes életciklusú karbonkibocsátásának” kezelése - mind a működési, mind a beépített karbonkibocsátás tekintetében.”

Mi a #BuildingLife célja?

A #BuildingLife felgyorsítja az Európai Zöld Megállapodás (Green Deal) ambícióit az építőiparban, és megteremti az első, egész régióra kiterjedő választ a WorldGBC 2019-es jelentésében megfogalmazott, az építőiparban elérendő nettó nulla beépített karbon célkitűzésre. A projekt követésre érdemes utat mutat a világ többi ágazatának is.

A teljes cikk itt olvasható.

<< Vissza a főoldalra