Established Member of the

HuGBC

December elsején nyílt meg hivatalosan a Nordic Light Offices

2016. december 01., Sajtómegjelenés 1954 nordic light skanska leed zöld fejlesztés zöld irodafejlesztés

Most került átadásra a Váci úti irodafolyosó legújabb fejlesztése, a Nordic Light, amelynek már közel 80 százalékára aláírták a bérleti szerződéseket. A környezetbarát megoldásairól híres irodakomplexum nem véletlenül népszerű a bérlők körében: zöld megoldásainak köszönhetően többek között elnyerte a LEED minősítési rendszer arany fokozatát, valamint Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is.
1

A világ tíz legnagyobb kivitelező és fejlesztő vállalata között számon tartott Skanska (HuGBC tag) új irodaházának nagy része már a hivatalos december 1-jei megnyitó előtt bérlőre talált. A Nordic Light „lakói” közé tartozik a Schneider Electric, M&C Energia, Harman International, BASF Hungária, Monsanto Hungária, Mercedes-Benz Hungária, valamint a Cofidis Magyarország. Az irodakomplexum catering szolgáltatása is folyamatosan bővül: a vendégek és látogatók megvacsorázhatnak a Dominium étteremben vagy akár kávézhatnak a Cafe Frei és a Dominium kávézókban.

„Szeretném megköszönni a bérlőinknek, hogy a Nordic Light-ot választották, hiszem, hogy meg lesznek elégedve az épület innovatív megoldásaival. Az irodakomlexum fejlesztése során mindvégig kiemelt szempont volt, hogy olyan légkört teremtsünk, amelyben az emberek szívesen töltik az idejüket” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője. –„A vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a trendi, inspiráló és kényelmes munkakörnyezet megteremtésére. Az iroda nem csak egy helyiség többé, ahol a mindennapi munkavégzés folyik. A vezetők jelentős hányada ma már egyetért abban, hogy a munkakörnyezet - a levegő minőségétől a természetes fényen át a zöld megoldásokig - komolyan befolyásolja a munkatársak hangulatát, teljesítményét.”

Az „A” kategóriás, LEED Gold* minősítéssel rendelkező irodaház két nappal a megnyitó előtt, november 29-én elnyerte Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is a kelet-közép európai ingatlanfejlesztő szakma egyik legrangosabb üzleti díjátadóján, a CIJ (Construction and Investment Journal) Awards-on. Az irodakomplexum – a főváros egyik legkorszerűbb épületeként – 26.200 négyzetméter irodát, valamint 1.800 négyzetméter retail területet kínál 7 emeleten, több mint 400 parkolóhellyel. A zöld megoldások – többek között a parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők, zuhanyzók – illetve az energiatakarékosság is kiemelt figyelmet kapott az épület kialakításakor. A ház építésével egyidejűleg az épület közvetlen környezete is megújult: a Váci utat és a Visegrádi utcát összekötő új passzázs kellemes és izgalmas környezetet teremt a bérlőknek és a környéken lakóknak egyaránt.

forrás: sajtóközlemény

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra