Established Member of the

HuGBC

Egészséges város a WELL minősítés tükrében

A Fővárosi Önkormányzat Otthon Budapesten című programja keretében megrendezett 21. századi barnamezős városfejlesztés konferencián előadást tartott Kurucz Regina, okleveles építészmérnök, a HuGBC WELL Munkacsoport vezetője is.
1

Előadásában a szakember röviden bemutatta a WELL Building Standard megoldásait városrész léptékben a WELL Community Standard ajánlásain keresztül. A WELL Community Standard tíz témakörben vizsgálja, hogy az épített környezet milyen mértékben támogatja az emberek egészségét és olyan keretrendszert kínál, ami ezt mérhetővé teszi. Kiderült az előadásból, mi az egyik legnagyobb kihívás az egészséges épületek minősítése során Budapesten és hány épület szerzett WELL minősítést 2021-ben Magyarországon.

Az Otthon Budapesten programról

A megfizethető lakhatást, az egészséges, zöld környezetet, élhető és élettel teli új fejlesztések megvalósítását ösztönzi. A program keretein belül induló 21. SZÁZADI BARNAMEZŐS VÁROSFEJLESZTÉS projekt célja, hogy felmérje milyen fejlesztések történtek az elmúlt 10 évben a városban, meghatározza a fenntartható fejlesztések kritériumait és ez alapján meglévő szabályozásokra vonatkozó változtatási javaslatokat fogalmazzon meg. A szakmai és civil szervezetekkel kezdeményezett közös gondolkodás érdekében, a barnamezős városfejlesztési projekt keretében tavaly, 2021. december 09-én online szakmai konferencia került megrendezésre, ezen hangzott el Kurucz Regina előadása.

Az előadás felvétele itt érhető el.

További információ a WELL Building Standardről: https://wellstandard.hu 

<< Vissza a főoldalra