Established Member of the

HuGBC

Egy lépéssel a jövő előtt: a Prologis legújabb, magyarországi spekulatív épülete

2019. november 04., Hírek tagjainktól 96 Prologis Prologis Park Budapest Harbour BREEAM

Amikor ügyfeleink elérhető területet keresnek, számítanak azonnali és hatékony megoldásainkra. Tevékenységeink fontos része a piacok, helyszínek és épületek folyamatos elemzése, amely által biztosíthatjuk ügyfeleink igényeinek kielégítését, lehetővé tehetjük gazdasági növekedésüket és segíthetjük őket, hogy egy lépéssel a jövő előtt járjanak.
1

Vegyük Magyarországot, ahol a rekord magas 99,8%-os kihasználtsági ráta melletti kereslet kielégítése céljából megkezdtük egy modern, 14 000 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén. A projekt várhatóan 2020 második negyedévében zárul, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A 11. épület kialakítása során számos, a fenntartható és hatékony működést segítő innovatív megoldást alkalmazunk, amelyek bizonyítják, hogy számunkra nem csupán az a fontos, hogy mit hozunk létre, hanem az is, hogy minek a lehetőségét teremtjük meg: Az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. Az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont.

A Prologis-sztenderd, energiatakarékos LED világítás és a nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását.
A kiváló szigetelést biztosító falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket.

Az épületben kialakított okos mérőórák segítségével a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálása mindössze egy kattintás, ráadásul távolról is elvégezhető.
Mint minden Prologis fejlesztést, így az új épületet is BREEAM “Nagyon jó” akkreditációra terjesztik fel.
„A város határain belül található Prologis Park Budapest-Harbor az elérhető terület biztosítása mellett az ügyfelek munkavállalóinak jólétét is támogatja. A park kényelmi szolgáltatásai között grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület is található” - mondja Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „A prémium lokáció, piacvezető ügyfélközpontú megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kiegészülve ideális helyszínt biztosít a minőséget és jó megközelíthetőséget kereső logisztikai és gyártási tevékenységet végző vállalatok számára.”

A Prologis Park Budapest-Harbor Budapest XXII. kerületének déli határán, a belvárostól csupán 12 kilométerre fekszik. Az iparvágánnyal is rendelkező park kiváló tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik, amelyet a bejáratnál található buszmegálló és a közelben lévő vasútállomás biztosít. A 11. épület saját bejáraton keresztül közvetlenül megközelíthető lesz az útról.

<< Vissza a főoldalra