Established Member of the

HuGBC

Egyre hangosabban ketyeg az időzített klímabomba

2015. január 06., Sajtómegjelenés 1885 klímaváltozás unep ensz

Az ENSZ Környezetvédelmi Programaj (UNEP) utánanézett annak, mit kellene tenni, hogy a felmelegedés két fok alá csökkenjen.
1

A helyzet ismert, a Föld jövője szempontjából a legveszélyesebb szempont maga az ember. Az iparosodás, a szén-dioxid-kibocsátás, a talaj, a folyók, a tavak szennyezése hatalmas méreteket öltött. A földi környezetünk melegszik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

E folyamat ellen azonban lehetne tenni. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (United Nations Environment Programme, UNEP) utánanézett annak, mit kellene tenni, hogy a felmelegedés két fok alá csökkenje. Ez jelenti ugyanis azt a helyzetet a klímakutatók szerint, amelyben az éghajlatunk változásai még kezelhetők lehetnének.

Négy százalékkal kellene 2020-ig csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást

Az összegzés eredménye egyáltalán nem meglepő, mindazonáltal tömören és hatásosan mutat rá a veszélyhelyzetre, illetve a teendőkre. A legfontosabb az lenne, hogy 2020-ra négy százalékkal a 2010-es szintre kellene csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. 2030-ig további tizennégy százalékos csökkentésre lenne szükség, 2050-ig összesen ötvenöt százalékra, hogy a 2010-es szinten maradjon a helyzet. A további feladatok sem mellékesek.

További részletek a tozsdeforum.hu cikkében.

Forrás: http://tozsdeforum.hu

<< Vissza a főoldalra