Established Member of the

HuGBC

Egyre hangosabban ketyeg az időzített klímabomba

2015. január 06., Saját hír 2004 klímaváltozás unep ensz

Az ENSZ Környezetvédelmi Programaj (UNEP) utánanézett annak, mit kellene tenni, hogy a felmelegedés két fok alá csökkenjen.
1

A helyzet ismert, a Föld jövője szempontjából a legveszélyesebb szempont maga az ember. Az iparosodás, a szén-dioxid-kibocsátás, a talaj, a folyók, a tavak szennyezése hatalmas méreteket öltött. A földi környezetünk melegszik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

E folyamat ellen azonban lehetne tenni. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (United Nations Environment Programme, UNEP) utánanézett annak, mit kellene tenni, hogy a felmelegedés két fok alá csökkenje. Ez jelenti ugyanis azt a helyzetet a klímakutatók szerint, amelyben az éghajlatunk változásai még kezelhetők lehetnének.

Négy százalékkal kellene 2020-ig csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást

Az összegzés eredménye egyáltalán nem meglepő, mindazonáltal tömören és hatásosan mutat rá a veszélyhelyzetre, illetve a teendőkre. A legfontosabb az lenne, hogy 2020-ra négy százalékkal a 2010-es szintre kellene csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. 2030-ig további tizennégy százalékos csökkentésre lenne szükség, 2050-ig összesen ötvenöt százalékra, hogy a 2010-es szinten maradjon a helyzet. A további feladatok sem mellékesek.

További részletek a tozsdeforum.hu cikkében.

Forrás: http://tozsdeforum.hu

<< Vissza a főoldalra