Established Member of the

HuGBC

Együttműködik a WorldGBC és az Európai Fejlesztési Bank

A WorldGBC Európai Régiós Szervezete (ERN) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank együttműködési nyilatkozatot írt alá.
1

A WorldGBC Európai Régiós Szervezete (ERN) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) együttműködési nyilatkozatot írt alá a fenntartható ingatlanfeljesztés témakörében.

A megállapodás egyfajta keretegyezménynek tekinthető, amely a fenntartható építés szegmensének különböző területeire vonatkozik. Ilyenek az iparág leginkább előremutató követelményrendszereinek népszerűsítése, az energia és erőforrások hatékony felhasználásával, a klímaváltozásra való reagálással és a fenntartható építéssel kapcsolatos gyakorlatok. Ide tartozik továbbá az innovatív, "zéró hulladék" elvét követő tervezési módszerek, a fenntartható várostervezés vagy az alacsony szén-dioxid-kibocsátás fontosságának népszerűsítése, illetve a politikával kapcsolatos diskurzus vagy a finanszírozás kérdése is. 

Az együttműködési megállapodás az Európai Régiós Szervezet együttműködő országaira érvényes.

James Drinkwater, a WorldGBC európai régiós igazgatója elmondta: "Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank mindig is az európai beruházók közösségének kulcsfontosságú mozgatórugója volt, amely ösztönözte az épületek energetikai és környezeti teljesítményével kapcsolatos helyi előírások kedvező irányban való módosulását. Nagy várakozással tekintünk az együttműködés elé, amelytől a fenntartható épületminősítések népszerűsítését, a politikai szereplőkkel való párbeszéd élénkülését és a beruházók szélesebb közösségének bevonását várjuk. 

Claudia Pendred, az EBRD ingatlan és turisztikai részlegének igazgatója szerint "nagy örömmel egyesítjük erőinket a World Green Building Councillal, mert ugyanaz a víziónk és azonosak a céljaink. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank kiemelt céljának tartja, hogy forrásokat biztosítson az ezen a területen történő beruházásokhoz; célunk, hogy 2020-ra a teljes éves befektetések 40%-a fenntartható területre irányuljon."

A megállapodást április 20-án Zágrábban írták alá, a 12. Éves Nemzetközi Ingatlanfejlesztői Konferencián. A két fél megállapodott egy 2016-ra vonatkozó munkaprogramban; Horvátország lesz az első ország, ahol a két fél együttműködik, a horvát Green Buidling Council-lal karöltve. Ennek része az együttműködés a horvát nemzeti épület-felújítási stratégia finanszírozással kapcsolatos területei kapcsán is, méghozzá a WorldGBC BUILD UPON projektje keretében (www.buildupon.eu).

Az EBRD célja a magánszektor fejlődésének elősegítése Európa, a déli és keleti Mediterráneum és Közép-Ázsia országaiban, a korszerű ingatlanállomány megteremtése pedig elengedhetetlen a gazdasági növekedés elősegítése és a gazdaság fejlődése szempontjából. Az ingatlanpiaccal és az ahhoz kapcsolódó területekkel kapcsolatos érdekeltségei miatt az EBRD aktívan formálja a korszerű, jó minőségű, energiahatékony kereskedelmi logisztikai és lakáscélú ingatlanok létrehozásának alapvető feltételeit.

 

Choosing a best online pharmacy will ensure your health and safety

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra