Emerging Member of the

HuGBC

„El sem hiszem, ami most történik” – mondta Scheer Sándor a magyar ingatlanpiacról

2017. október 18., Sajtómegjelenés 324 market építő zrt. ingatlanpiac

A hazai ingatlanszektor és építőipar egyik legjelentősebb szereplője, a Market Építő Zrt. háttérbeszélgetésen értékelte a magyar piac helyzetét. Most minden nagyon szép és jó, de hatalmas emberhiánnyal küszködnek, pedig a pénz megvan a kétkezi munkások megfizetésére, csak időközben eltűnik. Szó volt még az albán árszintről is a magyar irodapiac vonatkozásában, ellenben az ingatlanlufi még messze van.
1

A Market Építő Zrt. a hazai ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplőjeként 2017-ben 86 projektet bonyolít le, miközben egyidejűleg 42 építkezést menedzsel. Vagyis ha valakik tudnak valamit a magyar piacról, akkor azok ők. Scheer Sándor vezérigazgató sohasem rejtette véka alá a véleményét, most is feltárta a pozitív tendenciákat és persze a hiányosságokat is.

Mindenki új irodába akar költözni

A gazdasági fellendülés és optimizmus adott, aminek következtében erős a fejlesztői kedv, ez a kereskedelmi piacon markánsan irodaház-építkezésekben ölt testet. De nem csak az irodaszektor intenzitása ad okot az örömre, hanem eközben a szokások is átalakultak. Jó tíz éve még mindenki a hatékony iroda mantrájában hitt, a vállalkozások számára fontos volt a költséghatékonyság. Ma már jól megfigyelhető, hogy a cégek hajlandók áldozni az igényes munkakörnyezetre, hogy magukhoz csábítsák a legjobbakat, mondta Scheer Sándor.  

Az iroda munkaerő-megtartó képessége került előtérbe, fontos kellékek ma már a rekreációs és közösségi területek. Nem véletlenül cserélik le a cégek a régi irodáikat, és költöznek újba, ami persze növeli a fejlesztési aktivitást, tette hozzá. Ma már fontos a gépészet is, vagyis az iroda beltartalma mellett az egyéb paramétereket is alaposan megvizsgálják a bérlők.

 

A teljes cikk itt érhető el.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra