Established Member of the

HuGBC

Elfogadták Zugló Klímastratégiáját!

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Zöld Zugló Közösségi Klímastratégia projekt, ugyanis június 14-én a polgármester átruházott hatáskörben elfogadta a klímavédelmi tervet.
1

Ez egy jelentős elköteleződés a kerületi éghajlatvédelmi törekvések mellett, mivel a stratégia a jövőképen és a célokon túl tartalmazza a következő 10 éves időszakra vonatkozó konkrét terveket, intézkedéseket is.

A mintegy egy évet felölelő stratégiaalkotásban aktívan részt vettek a kerületi szereplők is. Az érintettek átfogó bevonása érdekében a kérdőíves felmérések és szakértői műhelytalálkozók mellett a dokumentum tervezetét áprilisban széleskörű társadalmi véleményezésre bocsátottuk. Ennek során rengeteg hasznos meglátás és ötlet érkezett a helyi lakosoktól, intézményektől, cégektől, civil szakmai szervezetektől, a Budapest Éghajlat-változási Platform tagjaitól, valamint más budapesti önkormányzatoktól is.

A véleményezést és az észrevételek feldolgozását követően elkészült dokumentumot fogadta most el Zugló Önkormányzata. Az aktív részvételnek köszönhetően egy valóban közösségi vízió alakult ki a kerület klímabarát és zöld jövőképét illetően, amely most konkrét lépésekben is testet ölthet.

Zugló Önkormányzata nevében Szabó Rebeka alpolgármester és a szakértői csapat is köszönik minden közreműködőnek a stratégiához hozzáadott értéket, amely nagyban hozzájárult a végső dokumentum magas színvonalához. Az alpolgármester hozzátette, hogy:

"A klímaválság globális fenyegetésére helyben is meg kell találnunk a válaszokat mind a kibocsátáscsökkentés, mind a káros hatások enyhítése területén. Zugló Önkormányzata eddig is számos intézkedést hozott ebben az irányban, de nagyon fontos eredmény, hogy most egy dokumentumban, konkrét intézkedésekkel és ütemezéssel látjuk magunk előtt a következő évtized fenntarthatóság irányába teendő lépéseit."

A teljes cikk itt olvasható.

<< Vissza a főoldalra