Established Member of the

HuGBC

Elindult a WorldGBC COP21-hez kapcsolódó BetterBuildGreen kampánya

2015. november 25., Nemzetközi hír 2503

A World Green Building Council új kapmánya, a Better Build Green az ENSZ klímváltozással kapcsolatos egyeztetésére - azaz a párizsi COP21 klímakonferenciára fókuszál.
1

A kampány célja, hogy megmutassa: a fenntartható építés, a zöld épületek a legjobb és leginkább költséghatékony megoldások közé tartoznak a klímaváltozás elleni küzdelemben és a globális hőmérséklet-emelkedés 2 Celsius fok alatt tartásában.

Az üzenet egyszerű: nemcsak a jövő, hanem már a jelen szempontjából érdemes a fenntartható építés útjára lépni.

A kampány kiemeli a zöld épületek kibocsátás-csökkentésben betöltött kulcsszerepét, továbbá gazdasági és társadalmi előnyeiket. Emellett ráirányítja a figyelmet a Buildings Day-re (Épületek Napjára) is, amely a COP konferenciák során az első, az építőiparnak és a klímaváltozás elleni küzdelemben betöltött szerepének szentelt nap - létrejöttét Franciaország mellett az UNEP, a WorldGBC és további partnerek együttműködésének köszönheti.

A kezdeményezés továbbá ráirányítja a figyelmet a WorldGBC globális kollektív COP állásfoglalására és a nemzeti GBC-ktől érkező hasonló állásfoglalásokra is - ezeket szintén a Buildings Day során ismertetik.

További részletek és hírek a kampány hivatalos oldalán, a BetterBuildGreen.org honlapon.

 

Forrás: http://betterbuildgreen.org

<< Vissza a főoldalra