Established Member of the

HuGBC

Energiahatékonysági Jelzáloghitelek Akcióterv Európában

Áprilisban formálisan is véget ért az EeMAP projekt (Energiahatékonysági Jelzáloghitelek Akció Terv), mely az energiahatékonysági jelzáloghitelek európai piacát volt hivatott felmérni.
1

Az ünnepélyes záró eseményen Rigában a projekt sikerét és a teszt változat elindítását ünnepélték – 44 bank és pénzintézet részvételével, melyek együtt az EU-s hitelállomány felét kezelik. Nemzeti központok jöttek létre Belgiumban, Finnországban, Németországban, Olaszországban és Nagy-Btitanniában – melyeket továbbiak követnek majd -  hogy elősegítsék a helyi piacok működését.

A Nordea Finland bejelentette új zöld lakóház hitel programját, mely összhangban áll az EeMAP résztvevők által elfogadott zöld jelzáloghitel definíciójával.  A Finn Green Building Council szorosan együttműködött a Nordea-val és más hitelezőkkel, hogy támogassa a helyi piacot és a nemzeti központ létrejöttét. Az esemény záróbeszédében Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke üdvözölte a kezdeményezést, hozzátette, hogy: “tanulni fogunk a tapasztalatokból, hogyan lehet az energiahatékonysági jelzáloghiteleket európai szinten támogatni.”

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra