Established Member of the

HuGBC

Energiahatékonysági Jelzáloghitelek Akcióterv Európában

2019. május 20., WorldGBC News 321 EeMAP energiahatékonysági jelzáloghitelek zöld lakóház hitel program

Áprilisban formálisan is véget ért az EeMAP projekt (Energiahatékonysági Jelzáloghitelek Akció Terv), mely az energiahatékonysági jelzáloghitelek európai piacát volt hivatott felmérni.
1

Az ünnepélyes záró eseményen Rigában a projekt sikerét és a teszt változat elindítását ünnepélték – 44 bank és pénzintézet részvételével, melyek együtt az EU-s hitelállomány felét kezelik. Nemzeti központok jöttek létre Belgiumban, Finnországban, Németországban, Olaszországban és Nagy-Btitanniában – melyeket továbbiak követnek majd -  hogy elősegítsék a helyi piacok működését.

A Nordea Finland bejelentette új zöld lakóház hitel programját, mely összhangban áll az EeMAP résztvevők által elfogadott zöld jelzáloghitel definíciójával.  A Finn Green Building Council szorosan együttműködött a Nordea-val és más hitelezőkkel, hogy támogassa a helyi piacot és a nemzeti központ létrejöttét. Az esemény záróbeszédében Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke üdvözölte a kezdeményezést, hozzátette, hogy: “tanulni fogunk a tapasztalatokból, hogyan lehet az energiahatékonysági jelzáloghiteleket európai szinten támogatni.”

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra