Established Member of the

HuGBC

Építészeti találmányoké volt a főszerep a 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díján

2019. január 28., Sajtómegjelenés 363 innovávió üveghab rezsimentes ház fütő üveg építési hulladék hasznosítása

A Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismerései között az gyógyászati fejlesztések mellett döntően építészeti találmányokat találunk. Többek között önfenntartó lakóházat, építési hulladék újrahasznosító technológiát és fűtő üvegszerkezetet is díjaztak.
3

Hazai fejlesztéseink egyre inkább az innovatív megoldások felé mutatnak, ami hathatósan kompenzálja, hogy itthon komoly ipari teljesítményre nem építhetünk. Évek óta a gyógyászati segédeszközöké, gyógyereké és diagnosztikai eszközöké a vezető szerep, azonban, mint az idei díjazottak listája is mutatja, egyre nagyobb hangsúly kerül az építőipari és közlekedési találmányokra, informatikai rendszerekre is.

A 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő fejlesztések közül választotta ki a zsűri az általuk legjobbnak ítélt 10 projektet. Mint Kiss Attila, a díjat alapító Inno Expo Kft. ügyvezetője elmondta: kommunikációs hidat kívánnak betölteni a piac szerelői között, felkutatják a magyar gazdaság fejlődését segítő kis- és középvállalatok innovációit és évente bemutatják a legérdekesebb magyar innovációkat.

Az elismerésben részesült:

- a Noah Global Kft. rezsimentes és önfenntartó lakóháza,
- a Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. építési-bontási hulladékok hasznosítására kialakított megoldása,
- a Rákosy Glass Kft. fűtő üvegszerkezete,
- az Daniella Ipar Park Kft. üveghab szigetelőanyaga.

A teljes cikk itt olvasható
 

Forrás: http://epiteszforum.hu

<< Vissza a főoldalra