Established Member of the

HuGBC

Fellendülhet a magyar biogáz-kapacitás hasznosítása

2013. november 17., Saját hír 2413

A csütörtökön Budapesten megkötött együttműködési megállapodás célja a magyarországi állattenyésztők biogáz-kapacitásainak jövőbeni hasznosítása.

Együttműködési megállapodást kötött az E.ON Hungária Zrt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (NAK) november 14-én, csütörtökön Budapesten a magyarországi állattenyésztők biogáz-kapacitásainak jövőbeni hasznosítása érdekében.

A megállapodást V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, az E.ON részéről Winkler János és Illyés Péter igazgatósági tagok, valamint Győrffy Balázs, a NAK elnöke írta alá.

Az egyezséggel elinduló biogáz-projekt első szakaszában az eddigi legnagyobb felmérés készül a magyarországi állattartó telepek optimális átalakításának és energiaellátásának lehetőségéről. A keletkező almos trágyából és szántóföldi melléktermékekből fejlesztett biogázzal hő- és villamos energia termelhető, ezzel a lehető leggazdaságosabb módon lehetne kielégíteni a telepek és a kapcsolódó létesítmények energiaigényét. 

További információ a zoldtech.hu cikkében.

Forrás: http://zoldtech.hu

<< Vissza a főoldalra