Established Member of the

HuGBC

Fenntartható épületek mindenkinek, mindenhol

A World Green Building Council a címben szereplő szlogennel új stratégiát fogalmazott meg. Célja a klímavészhelyzet kezelése, az egészség és a jólét, valamint az energiahatékonyság kérdéseinek megoldása a COVID-járvány utáni épített környezetben.
1

Az új stratégia az épített környezet átalakulásának felgyorsítására és átfogóvá tételére szolgál világszerte, melyet a WorldGBC 70 tagszervezete és azok több, mint 36.000 tagja támogat.

Az éghajlat-tudományon és a fenntartható fejlődés globális céljain (SDG) alapuló stratégia a globális felmelegedéssel, az egészséggel és a jólléttel, valamint az erőforrásokra gyakorolt hatásokkal foglalkozik a minőségi infrastruktúra biztosítása érdekében – mely bolygónk, közösségeink és gazdaságaink számára kritikus szükséglet a COVID-járvány összefüggésében.

Az épületek felelősek a globális szén-dioxid-kibocsátás csaknem 40%-áért és a globális anyagfelhasználás 50%-áért. Az emberek és családtagjaik 91%-a olyan helyen él, ahol a légszennyezettség mértéke meghaladja az Egészségügyi Világszervezet határértékeit.

Az emberek idejük 90%-át beltéri környezetben töltik, ezért annak minősége kritikus jelentőségű a fertőző betegségek terjedésének leküzdésében is. 2050-re a világ népessége 9,8 milliárdra nő, és a világ épületállománya megduplázódik, felgyorsítva az épített környezet pusztító környezeti, társadalmi és gazdasági hatásait.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra