Established Member of the

HuGBC

Fenntartható Helyreállítás Terv - Energiaügyi Világjelentés különkiadása

A gazdasági válság jeleinek megjelenése óta a Nemzetközi Energiaügynökség folyamatosan felhívja a kormányok figyelmét, hogy a helyreállítást a lehető legfenntarthatóbb és reziliens módon tegyék meg. Ez azt jelenti, hogy azonnal foglalkozni kell a globális recesszió és a növekvő munkanélküliség alapvető kérdéseivel, figyelembe véve a tisztább és biztonságosabb energiarendszerek kiépítésének fő kihívását is.
1

A gazdaságélénkítési tervek kidolgozása során a politikai döntéshozóknak rendkívüli következményekkel járó döntéseket kell hozniuk nagyon rövid idő alatt. Ezek a döntések az elkövetkező évtizedekben átalakítják a gazdasági és energetikai infrastruktúrát, és szinte biztosan meghatározzák, hogy a világnak esélye van-e teljesíteni hosszú távú energia- és éghajlati céljait.

Az alábbi a jelentésben bemutatott Sustainable Recovery Plan (Fenntartható Helyreállítás Terv) azt mutatja, hogy a kormányoknak ma egyedülálló lehetőségük van a gazdasági növekedés fellendítésére, millió új munkahely létrehozására és az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátásának strukturális csökkentésére.

A jelentés épületekre vonatkozó fejezete itt érhető el: 

https://www.iea.org/reports/sustainable-recovery/buildings#abstract

Forrás: http://www.iea.org

<< Vissza a főoldalra