Established Member of the

HuGBC

Folyamatosan nő a régió vonzereje a befektetők körében

A közép- és kelet-európai régióban legerősebb jelenléttel bíró irodaház-fejlesztő Skanska 2016-ban az egyik legjobb évét zárta. A siker jól mutatja Közép- és Kelet-Európa erős helyzetét és a régió vonzerejét.
1

Budapest népszerű célpont a hazai, valamint a nemzetközi bérlők és befektetők körében. A Colliers International adatai szerint 100.000 m2 új iroda épült 2016-ban, ami 89%-os emelkedést hozott a kínálatban az előző év számaihoz képest. A hazai piacon továbbra is az SSC/BPO/IT szektor képviselői jelentik a potenciális bérlők többségét. A vállalatok irodakeresési motivációit tekintve megfigyelhető, hogy a munkavállalói elköteleződés, az irodaterületek kialakítása és a rugalmasság játsszák a legnagyobb szerepet a döntési és kiválasztási folyamatokban. Az alkalmazottak megtartása egyre nagyobb kihívást jelent, így az elkötelezett, inspirált és motivált munkaerő kulcsfontosságú a jobb üzleti eredmény eléréséhez. 

„2016 kiemelkedő év volt a számunkra. Az átadás után szinte azonnal új tulajdonosra talált a több nívós szakmai díjat is elnyert Nordic Light irodaházunk. Megkezdődött legújabb fejlesztésünk, a Mill Park építése is a IX. kerületben. Továbbá a bérbeadási tevékenységünk is rekord szintet ért el az év során, tehát tényleg van mire büszkének lennünk. Ezeket a sikereket szakértői csapatunknak köszönhetjük, akik bíznak a Skanska értékrendjében és azok szerint élnek. Mindez továbbá nem jöhetett volna létre az ingatlan ügynökök egész éves segítő munkája nélkül” – emelte ki Marcin Łapiński, a Skanska magyarországi és romániai ügyvezető igazgatója. 

A vállalat öt új projektet indított el négy különböző országban, 88.000 négyzetméternyi bruttó bérelhető összterülettel. A Skanska nemcsak saját üzleti partnereivel dolgozik szoros együttműködésben, de a helyi közösségekkel is. Az emberek igényeinek és szokásainak elemzésével kiemelt célja, hogy hosszútávon hozzájáruljon a városkép és az épületek közvetlen környezetének fejlesztéséhez. A projektekben megvalósított megoldások (például a LEED tanúsítványok, az épületek akadálymentességi ellenőrzései, a „placemaking”) célja a környék életszínvonalának javítása és vonzó, „futureproof” – vagyis a jövő kihívásaira válaszoló munkahelyek biztosítása.

„A fenti eredmények három tényező szerencsés együttállásával jöhettek létre. A Skanska szakértői csapatának felkészültsége, az üzleti partnerek folyamatos kooperációja és az ideális üzleti környezet támogatása nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Ez a háttér, valamint a Skanska azon törekvése, hogy a jövő elvárásainak megfelelő munkahelyeket teremtsen, alapozza meg cégünk sikerét.  Jelenleg 12 új projektünk fut a régióban, és mindegyiktől hasonló eredményeket várunk” – tette hozzá Katarzyna Zawodna.

 

<< Vissza a főoldalra