Established Member of the

HuGBC

Forradalmi vállalás a WorldGBC-től a zéróenergiás épületekért

A WorldGBC egyik legfrissebb kezdeményezése nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy 2050-re az összes épület legyen zéróenergiás, ezzel is segítve a párizsi klímaegyezmény által kitűzött célok elérését.
1

A zéróenergiás épületek eléréséért indított mozgalom, az Advancing Net Zero (A zéróenergiás épületek felé) része, hogy azokban az országokban, ahol a legnagyobb mértékben nőni fog az épületállomány, elősegítse a zéróenergiás minősített épületek számának növekedését, és a képzéseknek köszönhetően ezek a rendkívüli mértékben energiahatékony létesítmények a következő 35 évben a lehető legszélesebb körben elterjedjenek.

A projekt indulásakor abban legkevesebb nyolc Green Building Council vesz részt: az ausztrál, kanadai, német, indiai, holland, dél-afrikai és svéd szervezet bábáskodik a kezdeményezés születésénél, illetve az Architecture 2030, egy, az épületek kibocsátás-csökkentéséért küzdő non-profit szervezet lesz kiemelt partnere a projektnek – utóbbi technikai tanácsadást biztosít a résztvevőknek, további helyi és nemzetközi szervezetekkel karöltve.

A projekt indulása egyben azt is jelenti, hogy a gyakorlatban is megvalósul a WorldGBC nagyszabású célkitűzése, amely 74 tagszervezete és azok 27 000 tagvállalata szerepvállalásával nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy 2050-ig az építőipari szektor 84 gigatonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. Mindfezt a zéróenergiás épületek és a mélyfelújítások segítségével elérve – a vállalást a világszervezet a tavaly decemberi párizsi klímakonferencia alkalmával tette.

További részletek a kezdeményezésről angol nyelven itt olvashatók.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra