Established Member of the

HuGBC

Francia vállalatok környezetvédelmi felelősségvállalása Magyarországon

2019. június 5-én tartották a Környezet Charta tíz éves jubileumi konferenciáját. Az esemény célja a jó példák bemutatása volt, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatainak gyakorlatából. Fókuszban a CSR és a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) álltak.
2

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) 2009-ben bocsátotta ki a Környezet Chartát, melynek aláírására felkérte a hazánkban működő tagvállalatait. Az eddigi tíz év alatt 110 cég, a most tartott konferencián további 5 írta alá a Chartát.

Az aláírók vallják, hogy a környezetvédelem érdekében a munkáltató is aktívan tehet. A Környezet Charta összhangban áll az Európai Unió 7. Környezetvédelmi Akcióprogramja, „Jólét bolygónk felélése nélkül” elveivel és négy prioritásával, melyek: az éghajlatváltozás megelőzése és ellensúlyozása, a természet védelme, a környezethez és az egészséghez kapcsolódó problémák kezelése, a természeti erőforrások megóvása és a hulladékkezelés. A Charta aláírói kifejezik társadalmi szerepvállalásukat ezen témakörökben. 

A Sanofi veresegyházi telephelyén megtartott konferencia védnöke Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete volt. Dr. Botos Barbara, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kiemelte a magyar kormány elköteleződését a környezetvédelem és a hulladékcsökkentés mellett. Véleménye szerint cselekvésre van szükség, melyben kiemelten fontos szerepe van a vállalati környezetvédelmi programoknak. Előadást tartott Aurélie Verronneau, a PwC France senior managere a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) vállalati stratégiába történő beépítéséről. Ezt követően a Sanofi, BNP Paribas, Ereco, Cothec, Lagardère Sports mutatták be szerepvállalásukat a környezetvédelem területén Magyarországon.

A jubileumi szakmai esemény arra is alkalmat adott, hogy a résztvevők egy gyárlátogatás keretein belül betekintsenek a Sanofi veresegyházi telephelyének működésébe.


 

Forrás: http://www.ccifrance-hongrie.org

<< Vissza a főoldalra