Established Member of the

HuGBC

Gazdag programok várták itthon a Zöld Építés Hete résztvevőit

2018. október 17., Saját hír 283 green walk green talk zöld építés hete

Szeptember utolsó hetén a HuGBC szervezésében több százan vettek részt a Nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmából rendezett ingyenes eseményeken.
1

Green Walk

Az egyhetes rendezvényfolyam fő attratkciója 2013 óra a Green Walk (Zöld séta), melyen a környezettudatos építés magyar megvalósult példáit ünnepeljük. Idén 20 épületet járhattak be a "pincétől a padlásig" az érdeklődők. Az épület-bejárásokat a tervező építészek, a fejlesztők vagy az üzemeltetők vezették, így a résztvevők első kézből juthattak hozzá az információhoz.Összesen 600 regisztrációt kaptunk a 20 helyszínre, az érdeklődők háromnegyede szakember (építész, mérnök vagy ingatlanpiaci szakember) volt, egynegyede pedig magánszemély. Nagyon örültünk, hogy tavalyhoz képest nőt a magánszemély érdeklődők száma, illetve annak is, hogy 8 új helyszínnel gyarapodott a meglátogatható épületek száma, köztük három környezettudatos családi házzal. Az egyik vidéki helyszínünkről itt olvashat bővebben.

 

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Green Talk

Az ünnepi hét alkalmából a szokásos havi HuGBC és RICS tagi rendezvényünket kinyitottuk az érdeklődőknek. Rendhagyóan magyar nyelven a Platio napelemes térkő magyar fejlesztőcége beszélt a találmányuk lényegéről és hozzáadott értékeiről, valamint bemutattak egy mintaprojektet is, melyet a Prologis logisztikai vállalatnál (HuGBC tag) valósítottak meg.

Mini workshop a WELL zöldminősítési rendszer alapjairól

Egyesületünk tagja, Kurucz Regina építészmérnök, WELL AP tartott rövid előadást a WELL épület-minősítési rendszer alapjairól a megjelent szakembereknek. A WELL-minősítés célja, hogy olyan munkahelyek épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak. A régióban Magyarország élen jár az előminősített WELL épületek terén. Jelenleg három ilyen épület van itthon (a rendszerbe regisztrált kilencből), míg Lengyelországban is csak öt.

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra