Established Member of the

HuGBC

Globális összefogás a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetén kormányzatoknak szóló cselekvési nyilatkozat és nettó nulla karbonkibocsátású épületek megvalósítására aláírt elköteleződések is növelik a 35 országban szervezett mintegy 135 program hatását.
1

A Nemzetközi Zöld Építés Hete már száznál is több szervezetet késztetett arra, hogy aláírjon egy cselekvési nyilatkozatot (Call to Action statement), arra szólítva fel a kormányzatokat, hogy dolgozzanak ki politikát a következők eredmények elérésére:

  • 2030-ra minden új épületnek, infrastruktúrának és felújításnak minimum 40%-kal kevesebb beépített karbon lábnyomának kell lennie, és minden új épületnek nettó nulla működési karbonkibocsátást kell teljesítenie.
     
  • 2050-re az új épületeknek, az infrastruktúrának és a felújításoknak nettó nulla beépített karbonkibocsátást kell elérniük, és minden épületnek, beleértve a meglévő épületeket is, teljesítenie kell a nettó nulla működési karbonkibocsátást.

A nyilatkozatot több HuGBC-tag vállalat és maga a HuGBC is aláírta.

Ezen felül 10 új vállalat tett ígéretet arra, hogy még a 2021. novemberi COP26 előtt intézkedéseket tesz a nettó nulla karbonkibocsátású épületek megvalósítására egy elköteleződés aláírásával (Net Zero Carbon Buildings Commitment), és ezzel az aláírók száma elérte a 110-et.

A Nemzetközi Zöld Építés Hete globális figyelemfelkeltésre törekszik, mivel a rendezvények a hét öt napján a nap 24 órájában folyamatosan zajlanak. Az események széles körű témákat tárnak fel, és előre rögzített tartalmak is elérhetők a WorldGBC weboldalán.

“Mivel a globális éghajlatváltozás pusztítása továbbra is megviseli országainkat, veszélyezteti a megélhetésünket és az egészségünket, soha nem volt ilyen fontos a hosszú távú fenntarthatóságba fektetni. A nettó nulla karbonkibocsátású épületekre történő világszintű áttérés drasztikusan és költséghatékonyan csökkentheti a kibocsátásainkat, hogy megelőzze az éghajlatváltozás legsúlyosabb hatásait. Iparunk készen áll a megoldások átadására, ám ambiciózus szabályozás nélkül, amely lehetővé teszi a szükséges átállást a nettó nulla épületek felé, a világ elmulasztja a 2030-as éghajlatváltozási célokat" - mondta Cristina Gamboa, a World Green Building Council ügyvezetője.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra