Established Member of the

HuGBC

Green Building Councilok nyílt levele az Európai Bizottsághoz

2018. december 12., WorldGBC News 409 WorldGBC nyílt levél klímasemlegesség fenntartható épített környezet

December 12-én 20 Green Building Council - köztük a HuGBC is - nyílt levélben sürgette az Európai Bizottságot az épített környezet kulcsszerepének elismerésére a klímasemleges Európa megteremtésében.
1

Az európai építőipari és ingatlan szektor több mint 4500 különböző szereplőjét képviselve, az európai Green Building Councilok hálózata sürgeti, hogy az EU2050 hosszútávú stratégiának fel kell ismernie az építési szektor páratlan potenciáját a klímasemleges Európa megteremtésében és a Párizsi Megállapodás céljainak elérésében.

E potenciál kihasználása még inkább kritikus az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoportjának (IPCC) legfrissebb jelentése fényében, amely figyelmeztet arra, hogy az 1,5 C feletti hőmérséklet-emelkedés jelentősen megnöveli az aszályok, az áradások és a szélsőséges hőmérsékletek kockázatát.

Az épületek az összes karbon-kibocsátás 36%-át, az energiának 40, a nyersanyag-felhasználásnak pedig 50%-át teszik ki az EU-ban. Ezért a jelentésben körvonalazott katasztrofális kockázatokkal szembeni csökkentés érdekében az EU 2050-es stratégiájának priorizálnia kell az épületek üzemeltetési szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését és az épített környezeti ágazat teljes életciklus-hatásainak kezelését.

Az angol nyelvű nyílt levél letölthető innen.

Forrás: http://www.worldgbc.org/news-media/green-building-councils-urge-european-commission-recognise-unparalleled-potential-built

<< Vissza a főoldalra