Established Member of the

HuGBC

Green Business Forum 2014: 2 millió új munkahely 2020-ra?

A HuGBC is részt vett kiállítóként a múlt heti rendezvényen. Íme a tanulságok!
3

A 2014-es Green Business Forum tanulsága: a GDP növekedése és a munkahelyteremtés lehet az eredménye köz- és magánszféra közötti jobb és hatékonyabb együtműködésnek.

Az EuCham szervezésében zajló rendezvény résztvevői széles áttekintést kaphattak a fenntarthatósággal kapcsolatos üzleti lehetőségekről, a vállalkozások és cégek képviselőinek lehetősége adódott új üzleti partnerek felkutatására, az előadók jóvoltából pedig számos innovációval és a terület korszerű gyakorlataival is megismerkedhettünk. A nap során közelebb kerülhettünk a körkörös gazdaság fogalmához, és 25 országból több mint 130 zöld szervezet, illetve kezdeményezés képviselői cserélhettek eszmét.

A programot Michele Orzan, az EuCham elnöke nyitotta meg, aki kiemelte az egyes országok átláthatósága és a fenntarthatóság közötti összefüggést, mint az üzleti életnek kedvező környezet feltételeit. A fórumon részt vett Janez Potočnik, az Európai Unió környezetvédelmi biztosa is, aki beszédében kiemelte a források gazdaságos felhasználása mint az üzleti stratégia részének jelentőségét; e szempontra való odafigyelés szerint évi 600 milliárd eurós megtakarítást jelenthet az Unióban.     

A rendezvényen beszédet mondott Tom Nørring, a Dán Királyság magyarországi nagykövete is, aki Janez Potočnik szavaihoz kapcsolódva kiemelte: a vállalkozások zöldebbé tételéhez elengedhetetlen, hogy a kormányok hosszú távú stratégiákkal segítsék a folyamatot.

A folyamathoz természetesen elengedhetetlen a fogyasztók aktívrészvétele, ennek segítségével jött létre a GreenAdvisor, egy innovatív platform a Greenwill kezdeményezésére, amelynek segítségével helyi vállalkozásokat lehet véleményezni a fenntarthatóság szempontjából.

A program során zajló panelbeszélgetésen pedig a résztvevők egyetértettek abban, hogy a nagyközönség tudatosabb hozzáállása, a megfelelő támogató háttér, az érdekeltek közötti jobb kommunikáció mind-mind közelebb visznek a körkörös gazdaság megteremtéséhez.

Forrás: http://eucham.eu

<< Vissza a főoldalra