Established Member of the

HuGBC

Hamarosan elkészül a britek első nettó zéró kereskedelmi épülete

Bronz és foszfor – így hívják egy épülő londoni iroda két épületét, amelyek az Egyesült Királyság első nettó zéró karbonkibocsátású kereskedelmi épületei lesznek.
1

Idén év végén adják át a tervek szerint az Egyesült Királyság első, a helyi zöld építési tanács (UK Green Building Council, UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot. A 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor, de már az építés során is sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2-kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

A Forge (kovácsműhely) a Landsec cég fejlesztése, amely az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztőjeként vállalta, hogy 2030-ig nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású vállalkozássá válik, az abszolút CO2-kibocsátását pedig 70 százalékkal csökkenti.

A londoni Bankside kulturális központban épülő Forge két új építésű, egyenként kilencemeletes kereskedelmi irodaépületből (Bronze és Phosphor) áll, összesen 13 ezer négyzetméter nettó bérelhető területtel.

Az épület a Schneider Electric intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásait alkalmazza majd az üzemeltetés során, a Schneider Electric az EcoStruxure™ for Buildings komplex megoldása az energiahatékony épületüzemeltetés teljes skáláját biztosítja majd. Egyrészt hatékony ellenőrzést tesz lehetővé a létesítményt üzemeltetők számára, optimalizálva az épületüzemeltetési műveleteket; másrészt maximalizálja az üzemidőt és az üzemeltetési hatékonyságot, valamint betekintést nyújt az elektromos rendszer állapotába és energiafogyasztásába. Emellett a rendszerek folyamatos felügyelete és a hibák azonosítása révén információkat biztosít a helyzet gyors áttekintéséhez, lehetővé téve a proaktív beavatkozást, ha a működési hatékonyság elmaradna az elvárt szinttől.

A teljes cikk itt olvasható.

A HuGBC Green Future Conference 2022 rendezvényén előadó volt Alexia Laird, a Landsec vezető fenntarthatósági menedszere, aki bemutatta az akkor még építés alatt álló projektet.

Forrás: http://player.hu

<< Vissza a főoldalra