Established Member of the

HuGBC

Hamarosan LEED minősítést kap az ING Dózsa György úti székháza

2013. július 10., Saját hír 2775

A LEED Arany minősítési fokozatát célozza meg az Erick van Egeraat-tervezte ikonikus épület.


Az ING Bank és Biztosító Zrt. úgy döntött, még korszerűbb munkakörnyezetben kívánja megkezdeni következő 7 évét legendás, modernista stílusú irodaépületében - irodatereinek megújítására a DVM groupot kérte fel. Az eredmény: újabb “környezet- és emberbarát módon üzemelő”, budapesti irodaház.


A kiváló referenciákkal rendelkező cég, többek közt a város egyik legzöldebb épületének ígérkező Eiffel Palace generálkivitelezője, a belsőépítészeti tervezés és kivitelezés mellett, környezetvédelmi tanácsadóként is közreműködött a projektben. A sorvezetőt a LEED zöld épületminősítési rendszer követelményei adták - a szakértők az Arany (Gold) fokozat elérését célozták meg. 


A körülbelül 10 hónapig tartó projekt tervezési folyamata 2012 februárjában, a kiviteli tervezés augusztusban kezdődött. A DVM group ezúttal is rendhagyó kihívásoknak felelt meg, ugyanis az Erick van Egeraat által tervezett, egyedi épület 2004-es kivitelezéséhez használt alapanyagok ma már nehezen, vagy egyáltalán nem beszerezhetők. 


A több mint 9000 nm területű, szintenként jelenleg 200 fő számára munkaterületet biztosító bérleményben a biztonságtechnikai kérdéseket is szigorú elvek mentén kellett újraértelmezni, mivel 2013-tól az ING Csoport nem kizárólagos bérlő az épületben. A kivételes panorámával rendelkező, reprezentatív tárgyalóknak fenntartott 7. emelet ma már az irodaházban jelen lévő bármely cég számára bérelhető területként funkcionál. 


 Az új, korszerűbb és kényelmesebben használható biztonsági rendszer bevezetésén túl a DVM group a teljes belső teret is átalakította, a környezettudatosság elveinek maximális figyelembevételével. A szellőzési, és világítási rendszer, valamint a vizesblokkok cseréjével a ház energia- és vízfogyasztása jelentősen csökkent.


Az ING emblematikus külsejű székháza hamarosan nem csak Budapest legimpozánsabb épületeinek mezőnyében, de - a LEED Arany minősítési fokozatának megszerzésével - néhány hónapon belül a zöld irodaházak sorában is előkelő helyen fog állni. 


DVM Group sajtóközlemény

Forrás: http://dvmgroup.com/hu/dvm_group

<< Vissza a főoldalra