Established Member of the

HuGBC

Hamburg megálmodta a jövő iskoláját, ami elképesztőnek ígérkezik

Hamburg egy új kampusszal fog gazdagodni, 2023-ra, melyet az idén benyújtott tervek alapján választottak ki. A fenntartható fejlődés hozományaként az új kampusz nem csak energetikai szempontból lesz fenntartható, hanem az öko építészet egyik iskolapéldája is lesz. 
3

A tervező cég, a LAVA (Laboratory for Visionary Architecture) összefogott a Cityplot nevű városi mezőgazdasággal foglalkozó céggel, és együtt álmodták meg a Life Hamburg névre keresztelt épületet. 

A kampusz célja, hogy a kreatív tanuláshoz teret nyújtson, mindezt pedig a fenntartható építészet jegyében. Ennek megfelelően a végtelen jel alakú, 12 000 négyzetméteres épület napelemekkel termeli meg a szükséges energiát.

A szerkezet fából készül, és bizony a belső terek sem éppen a megszokott tanulószoba jelleget mutatják. 

Mindenkinek  

Az épületet 1600 fő befogadására tervezték, de nem a szokványos módon. Nem csak a fa szerkezet az, ami megkülönbözteti a többi kampusztól, hanem a hatalmas mennyiségű növény is. A belső terekben is helyet kap a természet, még fák formájában is, amihez a fényt az üvegfelületek adják. Azokból pedig sok van, hiszen gyakorlatilag ezek adják a külső falakat. Az üvegek pedig különösen jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis az energiatakarékosságra sem lehet gond. 


A belső terekben a tervezők arra törekedtek, hogy ne csak tanulószobákat kapjanak a diákok. Vannak olyan terek, ahol össze lehet ülni beszélgetni, vagy akár tábortüzet rakni. Van homokkal ellátott szoba, ahol a kreativitást is ki lehet élni, és vannak nyitott, szónoki terek is. Persze az elvonulásra is megvan a lehetőség, ezek kis “barlangok” formájában vannak jelen. Minden tér más, mint különböző igényeket szolgál ki, és még a fényellátásuk sem ugyan olyan. 

A teljes cikk itt olvasható.

Fényképek forrása: Inhabitat 

Forrás: http://koponyeg.hu

<< Vissza a főoldalra