Established Member of the

HuGBC

Hatalmas magyar siker a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

Öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők  Párizsban a FIABCI ingatlanfejlesztési versenyen.
1

Gönczi László a FIABCI World Prix d’Excellence Bizottság alelnöke, a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke.elmondta, hogy 2022-ben első díjat nyert a Szervita Square Building két kategóriában, a BudaPart városnegyed fejlesztése, a Millenáris Széllkapu park és a Komáromi Csillagerőd, míg ezüstérmes lett a Váci Greens E és F épület. 

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A nemzetközi zsűriben 31 ország 63 szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

2022-ben díjazott projektek

A Szervita Square Building aranyérmet nyert a Többfunkciós Épület és a Fenntartható Ingatlanfejlesztés kategóriákban

A Szervita Square Building Közép- és Kelet-Európa első és egyetlen LEED Platinum környezettudatos minősítéssel rendelkező többfunkciós (mixed-use) épülete, amely 14 500 négyzetméteren kínál prémium kiskereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest belvárosában.

Sasvári Gabriella, a Horizon Development (DVM Group - HuGBC tag) ügyvezető partnere és fejlesztési igazgatója elmondta: „A Szervita Square Building aranyérme mind a többfunkciós épületek mind a fenntartható ingatlanfejlesztések kategóriájában óriási elismerés számunkra egy ilyen nívós nemzetközi mezőnyben, és megerősít minket abban a hitünkben, hogy a globális befektetési piacon is vonzó, prémiumkategóriás, környezettudatos projekteket fejlesszünk a jövőben is."

A Komáromi Csillagerőd Örökségvédelem kategória első helyezett

"Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy zsinórban a második évben részesülhetett a FIABCI rangos elismerésében a Liget Budapest Projekt fejlesztése. A Millennium Háza tavalyi, s a Komáromi Csillagerőd idei díjazása is megerősíti, hogy a megvalósításért felelős Városliget Zrt. mára a kulturális ingatlanfejlesztés meghatározó szereplőjévé vált." – mondta az elismerés kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A régóta hányatott sorsú Komáromi Csillagerőd teljes körű rekonstrukciója és bővítése a Liget Budapest Projektnek köszönhetően megvalósult. A több mint három évig tartó munkálatok során – Mányi István Ybl-díjas építész tervei alapján – az erődépületet és környezetét felújították, és kiegészítették egy új, többfunkciós kulturális központtal, modern kiállítótérrel is, ezzel a meglévő épület nettó alapterülete több mint 7000 négyzetméterre növekedett.

A Városfejlesztés kategóriában első helyezett lett a BudaPart 

Lásd korábbi beszámolónkat itt.

A Millenáris Széllkapu Park a Közcélú Infrastruktúra Fejlesztés kategória első helyezését érte el

Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával nyitotta meg kapuit 2020-ban Budapest modern pihenőparkja, a Millenáris Széllkapu park. A Millenáris Széllkapu generáltervezői csapatát, azaz a TSPC iroda (HuGBC tag) építészeit Könözsi Szilvia és Kádár Mihály építészek vezették. A jelentős rozsdaövezeti fejlesztés az egykori Ganz-gyárak elhanyagolt, szennyezett területét változtatta kreatív és látványos pihenőparkká, építészeti formanyelvével és tájépítészeti megoldásaival a Millenáris korábban kialakított parkrészéhez kapcsolódva. A 35 ezer négyzetméter területű Széllkapu park leglátványosabb eleme a 350 tonnás acélvázra felfuttatott zöldfal, amely közlekedő és összekötő elemként, illetve pihenő és kilátópontként is funkcionál. Ez egyébként Közép-Európa legnagyobb függőkertje; 4000 négyzetméter vertikális zöldfelülettel a park egyfajta kiterjesztése.

Könözsi Szilvia a TSPC csoport építész tervezési igazgatója és Kádár Mihály tulajdonos és ügyvezető elmondta, „Több hazai díjazást követően alázattal szemléltük, hogy egy ilyen nemzetközi megmérettetésen – a FIABCI nemzetközi zsűrije is - elismerték a munkásságunkat. Bár a díjátadón nem mindenkinek volt lehetősége részt venni; az érdem az egész generál tervezői csapatot illeti. Köszönettel tartozunk a csapatunknak és a csapathoz csatlakozó szakembereknek, hogy ez a projekt ilyen sikerrel valósulhatott. meg. Azt látni, hogy milyen sokan használják és szeretik a Széllkapu parkot és a FIABCI nemzetközi díját megkapni; együtt a legnagyobb elismerés számunkra.”

Váci Greens E és F irodaházak ezüstérmes elismerést kaptak Irodaház kategóriában

A Váci Greens egy nagyszabású, campus-stílusú fejlesztés Budapesten, a XIII. kerületi Váci úti irodafolyosón, 130 000 négyzetméternyi „A+” kategóriás irodaterülettel, kiterjedt zöld közösségi környezetben. A koncepció összesen hat épületből áll és két fázisban valósult meg (I. fázis – A, B C és D épület, II. fázis – E és F épület). A pályázaton a Váci Greens 2020-ban átadásra került II. fázisával, vagyis az 50 000 négyzetméter irodaterületet magában foglaló E és F irodaházakkal nevezett a projekt fejlesztője, az ATENOR.

2008-ban az ATENOR Magyarországon elsőként jelent meg mint zöld irodaépület-fejlesztő, és azóta is folyamatosan azon dolgozik, hogy projektjei összhangban legyenek az ökológiai követelményekkel.  A környezetvédelem mellett egy másik, nagyon jelentős tényezőt, a társadalmi felelősségvállalást is fejlesztéseik fókuszába helyezték. Ezért nemcsak hazai, de világviszonylatban is elsőként az ATENOR az a fejlesztő, aki az Access4you által 8 SPI (speciális igényű emberek) célcsoport igényeinek figyelembevételével megalkotott, 500 szempontot tartalmazó minősítési rendszer követelményei szerint tervezi az összes épületét, támogatva ezzel a testi és szellemi fogyatékkal élők integrációját.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Forrás: http://portfolio.hu

<< Vissza a főoldalra