Established Member of the

HuGBC

Hidropanel: ivóvíz, korlátlan mennyiségben a levegőből

2020. február 12., Sajtómegjelenés 116 hidropanel innováció ivóvíz előállítás

Forradalmi innovációval rukkolt elő a Zeromasswater: az arizonai startupnak sikerült olyan tetőre illeszthető, napenergiával működő hidropanelt megalkotnia, amely korlátlan mennyiségben képes tiszta, iható ivóvizet előállítani a levegőből. 
1

A startup először 2017-ben adott hírt a hidropanelről, amelynek most egy továbbfejlesztett verziója mutatkozott be a Las Vegas-i technológiai show-n, a CES-en. A napenergián alapuló technológia közművektől független hozzáférést biztosít a tökéletes ivóvízhez, amelyet a levegő páratartalmából állít elő.

Nincs szüksége semmilyen közműre, vagyis elektromos hálózat és csatornarendszer nélkül működik, ezért a világ bármely pontján telepíthető. Ezzel a hidropanel komoly segítséget jelenthet a kevés vagy rossz minőségű ivóvízzel ellátott közösségeknek is.

 

A tetőkre optimalizált panelek otthonok, iskolák és vállalkozások vízellátásáról is gondoskodhatnak. Az innovációval a fejlesztők elnyerték a 2019-es Lemelson-mit-díjat a tekintélyes műszaki intézménytől. Az előrendeléseket már a CES-en le lehetett adni, míg a berendezéseket 2020 nyarán kezdik telepíteni.

A teljes cikk itt olvasható.

Kép forrása: Zeromasswater

 

Forrás: http://elobolygonk.hu

<< Vissza a főoldalra