Established Member of the

HuGBC

Hol tart Magyarország a megújuló energiaforrások hasznosítása terén?

2018. február 26., Sajtómegjelenés 2153 napenergia Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal megújuló energiaforrások

Elérhető a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem engedélyköteles kiserőművekről és háztartási méretű kiserőművekről készített legfrissebb éves jelentése.
1

Mára az emberiség felismerte, hogy a fosszilis energiahordozók felhasználása hosszú távon fenntarthatatlan, hiszen hasznosításuk a természeti erőforrások egyoldalú kiaknázására épül. A jövő a megújuló energiaforrásokban rejlik, hiszen a napfény, a szél, a víz sosem fogynak el, a biomassza folyton megújul, így ezeknek az energiaforrásoknak a hasznosítása hosszú távon is fenntartható. De vajon Magyarország hol tart a megújuló energiaforrások hasznosítása terén?

Magyarországon a megújuló energiaforrások 2015-ben a bruttó áramtermelés 10,5 százalékát tették ki, a zöld energetikai szektor fejlődése pedig tavaly is folytatódott.  Jó hír, hogy immár hazánkban is folyamatosan nő a háztartási méretű, illetve a nem engedélyköteles kiserőművek száma is, amelyek döntő részben megújuló energiaforrások hasznosításával termelik a villamos energiát.

A cikk itt folytatódik.

Forrás: http://korkorosgazdasag.hu

<< Vissza a főoldalra