Established Member of the

HuGBC

HuGBC Expert Workshop: összefoglaló

James Drinkwater, a WorldGBC vezető tanácsadója a Green Retrofit konferenciát követően egy külön workshop során gyűjtötte össze a hazai piacról érkező tapasztalatokat.
2

James Drinkwater, a WorldGBC vezető tanácsadója a szeptemberi Green Retrofit konferenciát követően egy külön workshop keretén belül gyűjtötte össze a hazai piacról érkező tapasztalatokat és javaslatokat az EU szabályozások befolyásolása céljából. A rendezvény címe: "EU Framework" for Building Assessment.

Az Európai Bizottság nemrég bejelentette, hogy egy egységes keretprogramot dolgoz ki az épületek fenntarthatóságának értékelésével kapcsolatban. Ennek legfőbb célja, hogy a figyelem középpontjában ne csak az energiahatékonysággal kapcsolatos kérdések álljanak, hanem kialakuljon egy holisztikusabb szemlélet. Ennek jegyében vizsgálat tárgyát képezte  például a teljes energiafelhasználás, az építőanyagok, a tartósság, a hulladékkezelés és az újrahasznosított anyagok aránya is.

A workshop célja az volt, hogy összegyűjtse az iparág szakértőinek álláspontját a témában, hogy az eljuthasson az Európai Bizottsághoz is. Hasonló workshopokat Európa-szerte rendez a WorldGBC, és 2015  során is folytatja majd ezt a kezdeményezést, összegyűjtve a tagországok szakértőinek meglátásait a témában.

A workshop összefoglalója a lentebb található dokumentumban olvasható.

 

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra