Established Member of the

HuGBC

HuGBC őszi közgyűlés eredményekkel

2016. november 23., Saját hír 1199 közgyűlés

Idei második, egyben utolsó közgyűlését november 17-én tartotta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), ahol 5 napirendi pontot tárgyalt a tagság.
1

Jól kezdődött a HuGBC közgyűlése, mert 8 új tagjelölt mutatkozott be a megjelenteknek. A tagok megismerhették a HuGBC legnépszerűbb programsorozata, a Green Walk alkalmából kiírt fotópályázat nyerteseit is.  A G-Green Furniture Kft. és a Kinnarps Hungary Kft. által felajánlott díjakat Beleznay Éva, a HuGBC alelnöke, a zsűri elnöke adta át az első három helyezettnek és a közönségdíjas fotósnak.

Az első napirendi pontban Budai Henrietta, az egyesület titkára számolt be e tavaszi közgyűlés óta eltelt időszak történéseiről, valamint értékelt az egyesület szakmai működését. A titkár a tagság alakulásáról elmondta, hogy 2016-ban 10 tagi jelentkező volt, míg három cég döntött úgy, hogy elhagyja az egyesületet. 

A HuGBC tagok idén is tevékenyek voltak, két munkacsoport is alakult projektcsoport formájában. Egyrészt összeállt egy csoport a #BETTERBUILDGREEN konferencia szervezésére, másrészt a HuGBC képzések újragondolására is. A tagság több rendezvényre kapott meghívót, és vett részt előadóként több konferencián, szakmai előadáson. Idén is több díj zsűrijébe is bejutottak a tagok, többek között a FIABCI és az Év irodája verseny zsűrijébe is.

Idén több szakcikk megjelenésében is részt vettek a tagok, illetve több szakmai egyeztetésre is eljutottak.

Az egyesület a Budapest 2024 Olimpiai pályázat szakmai partnere lett, ahol véleményezésben és szakmai kérdésekben is kérik majd a HuGBC közreműködését.

Az egyesület szakmai rendezvényei is nagy népszerűségnek örvendenek. A #BETTERBUILDGREEN konferencián és az eddigi HuGBC képzésen is nagy létszámban voltak jelen a hallgatók, illetve az idei Green Walk is sikeresen zárt.

2016-ban több pályázaton is részt vett az egyesület. Támogatást kapott többek között a #BETTERBUILDGREEN konferenciára az NKA-tól és egy 80 órás pro bono PR szolgáltatást. 

A Climate-KIC Pioneers into Practice (PiP) program keretében szakértői munkát nyert az egyesület hat hetes időtartamra. A feladat a Build Upon EU projekt kapcsán a hazai döntéshozói hálózat feltérképezése, illetve a Renowiki adatbázis feltöltése volt. A program keretében az egyesületet a szakértő képviselte az idei Leaders’ Summit konferencián is Madridban.

Henrietta bemutatta az aktuális 2016-os pénzügyi helyzetet és a 2017-es tervezetet is. Beszélt a jövő évi tevékenységtervről is.

Az egyesület a beszámoló zárásaként megköszönte Beleznay Évának az egész éves munkáját.

A második napirendi pontban Baross Pál elnök beszámolt a Hongkongi GBC képviselőinek látogatásáról. Elmondta, hogy milyen megbeszéléseik voltak, és rátért arra is, hogy jó választásnak tartja, hogy az egyesület őket kérte fel mentornak a WGBC-ben a teljes jogú tagsági jelentkezéshez. A látogatásuk legfontosabb eseménye az elnökségi találkozó volt, ahol a már előre átküldött stratégiát beszélték meg, és pontosították a részleteket. 12 észrevételi pontban írásos visszajelzést adtak arra vonatkozólag, hogy az egyesületnek miben javasolnak erősödést ahhoz, hogy sikeres legyen a teljes jogú tagsági pályázata. Alapvetően nagyon jó működésűnek tartják az egyesületet, és látják a lehetőséget, hogy fejlődhessen.

A harmadik napirendi pont az új tagok felvételének megszavazása volt. Ennek értelmében az új tagok: a ProInterier Kft., az SMG-SISU Budapest Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft., az Építészfórum Kiadói Kft., a Market Építő Zrt., a Tomlin Kft. QS üzletága, a Denkstatt Hungary Kft. Környezetvédelem és fenntarthatóság üzletága, a New Generation Building Solutions Hungary Kft. cégek és Szekeres Heléna, Merker Viktor magánszemélyek.

A negyedik napirendi pontban a Közgyűlés megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy eleget tegyen a Ptk. a 2013. évi V. törvényben előírt, összeférhetetlenségre vonatkozó szabályozásnak.

A Közgyűlés zárásaképpen az elnökség várta a tagság ötleteit, javaslatait, véleményét, amikor is iskolai szemléletformálási ötletek körvonalazódtak.

<< Vissza a főoldalra