Established Member of the

HuGBC

HuGBC tavaszi közgyűlés évértékeléssel és a fejlődést célzó irányokkal

2016. május 30., Saját hír 1353 közgyűlés green walk HuGBC képzés WorldGBC kurzus

Május 26-án tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), ahol öt napirendi pontot tárgyalva hozott határozatokat a tagság.
1

Baross Pál elnök úr bevezetője a közeljövőre koncentrált. Elmondta, hogy az egyesület megcélozza a World Green Building Council teljes jogú tagsági státuszát, melyhez mentorként a hongkongi társzervezet (HKGBC) nyújt szakmai támogatást. Ez a kapcsolat a gyorsan fejlődő ázsiai kontinens tapasztalatait hozza el Európába, melyben ma már a fizikai távolság nem jelent akadályt.

A közgyűlés a felügyelőbizottság értékelését meghallgatva elfogadta a 2015. évi közhasznúsági jelentést és a pénzügyi beszámolót. „Az Egyesület az elmúlt évben az előző évekhez hasonlóan teljesítette vállalt feladatait. Ismételten meghatározó és most már szinte megkerülhetetlen szereplője a magyarországi környezettudatosság iránt elkötelezett gazdasági életnek” – írta értékelésében a felügyelőbizottság.

Ez alkalommal három új taggal bővült az egyesület a közgyűlés egyhangú szavazata alapján. A világítástechnikával foglalkozó ZG Lighting Hungary Kft. (Zumtobel Group) korábban már tag volt, most újra csatlakozott a magyarországi képviselet. Továbbá Hoffer Dávid ingatlan tanácsadó rendes tagként és a Magyar BIM Szövetség társult tagként került felvételre.

A közgyűlés meghallgathatta a 2015. december 2-i közgyűlés óta történt eseményekről, a jelenlegi taglétszámról, a tevékenység és szakmai működés aktuális kérdéseiről szóló beszámolót Budai Henrietta titkártól. A három új taggal, és a 2016-ban kilépésüket bejelentő öt taggal jelenleg 66 rendes tagja és 17 társult tagja van a HuGBC-nek. A tagság aktív bevonása a munkacsoportokba, a rendezvényekbe és szakmai összejövetelekbe, véleményezésekbe, a szakmai tudás megosztásába és terjesztésbe kiemelt célként hangzott el.

A World GBC teljes jogú tagságról beszélt a titkár is. Az egyesület ezzel nagyobb elismertséget szerezhet mint olyan vezérszervezet, melynek erős a vezetése, a pénzügyi stabilitása és reális kapacitása van arra, hogy valódi változásokat érjen el a zöldépítésben. A WorldGBC nagyobb támogatására számíthat a befolyásolók (kormány, globális szervezetek) irányába, hogy a zöld megoldások a gyakorlatba is átkerüljenek. Emellett a HuGBC a WorldGBC globális és regionális kulcsprogramjaiban is részt vehet.

Január óta 22 eseményen, rendezvényen képviseltette magát az egyesület előadással, zsűritagként, díjazottként vagy résztvevőként, mely jól mutatja a HuGBC szakmai ismertségét és elismertségét. Az év hátralévő részére képzéseket, konferenciát, fórumot terveznek. Jelenleg a júniusi Green Talk, a őszi HuGBC képzés és WGBC kurzus, valamint a Green Walk előkészítésére (kedvcsináló itt) koncentrálnak a tagság fokozott bevonásával.

Napirendi pontként tárgyalta a közgyűlés a Titoktartás és Összeférhetetlenség szabályozását, mely az Alapszabály és az Etikai Kódex módosítását érinti. E témákban több határozat született.

A közgyűlés végén az egyesület megköszönte Banó Veronikának, az Alukönigstahl marketing vezetőjének kitartó és lelkes munkáját, melyet a HuGBC Linkedin oldalának frissen tartásában, így az egyesület online kommunikációjában napi rendszerességgel végez.

 

<< Vissza a főoldalra