Established Member of the

HuGBC

Így halad az EU a 2020-as célok elérése felé

2015. március 12., Saját hír 1581 eu 2020 európai unió

Erősen közepes mérleget mondhat magáénak az Európai Unió közel „féltávnál” az EU2020-as gazdasági modernizációs stratégia célkitűzéseinek teljesítésében.
1

A kibocsátás-csökkentésben, a megújuló energiák részarányában, továbbá az oktatás és a kutatás területén közeledett, a foglalkoztatásban és a szegénység terén viszont távolodott az Európai Unió az elmúlt öt évben az EU2020-as gazdasági stratégia célkitűzéseihez – árulják el legfrissebb statisztikák.

Erősen közepes mérleget mondhat magáénak az Európai Unió közel „féltávnál” az EU2020-as gazdasági modernizációs stratégia célkitűzéseinek teljesítésében.
Az Eurostat által hétfőn közzétett adatokból az derül ki, hogy miközben az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásában és a megújuló energiaforrások részarányának növelésében az Unió 2008 óta nagy előrelépést tett a 2020-as célok elérése felé, és az oktatásnál is javult a mérleg, addig a kutatásnál és fejlesztésnél csak korlátozott az előrelépés, a foglalkoztatási és szegénységcsökkentési célok esetében pedig még távolodott is Európa a saját célkitűzéseitől.

Emlékezetes, hogy a 2010-ben átdolgozott gazdasági modernizációs stratégia öt fő területen határozott meg számszerű célokat, amelyeket az EU egészének 2020-ra el kellene érnie. Az általános foglalkoztatás szintjét a 2008-as 70,3 százalékról az évtized végéig 75 százalékos szintre vinné fel a közösség. Ehhez képest a súlyos gazdasági és pénzügyi válság következményeként a legutolsó rendelkezésre álló 2013-as adatok szerint 68,4 százalékon állt az EU, ami visszaesés a 2008-as szinthez képest.

További infó a bruxinfo.hu cikkében.

Forrás: http://bruxinfo.hu

<< Vissza a főoldalra