Established Member of the

HuGBC

Ilyen volt a WorldGBC kongresszusa Hongkong-ban

2015. november 23., Nemzetközi hír 2556

Október 27-30. között 31 GBC képviselői gyűltek össze Hongkong-ban, a fenntartható építés jó hangulatú ünnepén!
6

A konferencián összesen 500 fő vett részt, 37 országból, és számos jelentős sajtómegjelenést generált. A szekciókat és prezentációkat az igazi nemzetközi környezet és az átlalánosan nagy érdeklődés jellemezte. Az idei rendezvény valóban inspiráló eseménye volt a zöldépítés mozgalmának: a hongkongi kormányzó egyenesen a "Zöldépítés Világkupájának" nevezte!

Stratégiai Ülés: Marketing & Hatásgyakorlás Szekciók

Az Established ("Stablian működő") és Emerging ("feltörekvő") GBC-k részvételével zajló Stratégiai Ülés workshopján szó esett arról, hogy miként kell kommunikálni a szervezetek küldetését, és hogyan lehet még hatékonyabb kampányokat folytatni, mint amilyen a nemzetközi Zöld Építés Hete vagy a Better Places for People kampány. Arról is hallhattunk, hogyan kell kidolgozni egy "Változási Forgatókönyvet", és mérni a szervezetek által kifejtett hatásgyakorlás mértékét, eredményeit.

Tagsági Nap - Stratégia, COP21 BetterBuildGreen

A Tagsági Napon került sor a szervezet Éves Közgyűlésére. Ennek során Terri Wills, a WorldGBC nemrég kinevezett új ügyvezetője bemutatta új stratégiáját, amelynek része az új alkalmazotti struktúra is. A dokumentumot 27 tag (határozatképes arány) aláírta, miután azt az Elnökség már korábban, idén augusztusban jóváhagyta.

Szintén ez alkalommal mutatták be a tagságnak és indították útjára a COP21-hez kapcsolódó új, BetterBuildGreen kampányt. Terri Wills arra bátorította a nemzeti GBC-ket, hogy írják alá WorldGBC COP21 kollektív állásfoglalását, és adják ki saját állásfoglalásaikat is.

Megtartották az új stratégia egyik fő alkotóeleme, az Established GBC Network első ülését is, amely során a szervezetek tagságának képviselői megoszthatták egymással elképzeléseiket. Az Emerging ("Feltörekvő") és Prospective ("Leendő") szervezetek képviselői szintén alkalmat találtak arra, hogy megvitassák egymással ötleteiket, és az Ausztrál GBC, egy "Established", azaz stabilan működő szervezet előadását is meghallgathatták.    

Szintén a konferencián adott elő Bengt Wanggren, a Svéd GBC elnöke, aki a 2016-os Kongresszus terveit ismertette - az esemény október 16-20. között zajlik majd. A szervezők remélik, hogy ezen minden GBC részt tud majd venni, és hozzájárul az Új Stratégia tovább finomításához! 

 

 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra