Established Member of the

HuGBC

India is ambiciózus terveket dédelget a zöldépítés terén

2016. május 25., WorldGBC News 1930 india gbc fenntartható építés

A világ második legnagyobb összterületű fenntartható épületállományával dicsekedhet az ázsiai ország.
1

Tavaly novemberben látott napvilágot a jelentés, amely a szubkontinensnyi ország teljesítményét értékeli a fenntartható építés terén. Ezek az adatok igen nagy bizakodásra adnak okot: India jó úton halad afelé, hogy 2025-re a világ nagyhatalmai közé tartozzon ezen a téren.

Napjainkban Indiában 3,1 milliárd négyzetláb (270 millió négyzetméter) minősítéssel rendelkező fenntartható épület található, ezzel a világon a második legnagyobb fenntartható épületállománnyal rendelkező országa. A jelentés szerint ez a nagyszerű eredmény az érdekeltek összefogásának köszönhető. A célkitűzés az, hogy 2022-re (a független India fennállásának 75. évfordulója) 10 milliárd négyzetlábra (900 millió négyzetméter) növekedjen.

„Az indiai GBC rövid időn belül bebizonyította, hogy a fenntartható épületek létrehozása technológiailag lehetséges és gazdaságos is” – írja a jelentés. „Míg 2003-2006 között, a fenntartható építés mozgalmának kezdetén a fenntartható épületek 12-18% plusz bekerülési költséggel valósultak meg, mára ez az összeg lement 3-5%-ra. A plusz befektetés pedig a kisebb üzemeltetési költségnek köszönhetően 2-3 év alatt megtérül.”

A teljes jelentés itt olvasható.

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra