Emerging Member of the

HuGBC

Intelligens városok és közösségek megoldásai

2017. február 23., WorldGBC News 2207 intelligens városok okos városok smart city

Január 13-án tették közzé az EU által finanszírozott tanulmányt, amely az Intelligens városok és közösségek (Smart Cities and Communities) megoldásait elemezte.
1

Az Intelligens városok és közösségek szemléletét az integrált energia, közlekedés és IT technológiák intelligens alkalmazása határozza meg, melynek célja a környezetre gyakorolt hatás csökkentése.

A tanulmányban 300 különböző, az Intelligens városok és közösségek által vállalt kezdeményezést elemeztek – ezek közül 200 Európában, 100 a világ többi részén valósult meg. A tanulmány 80 példát azonosított bevált gyakorlatként, közülük 10-et esettanulmányban mutatott be.

Ezen elemzés alapján számos esettanulmányt részletesen bemutattak mint legjobb gyakorlatot, valamint ajánlásokat is tettek. A tanulmány megállapította, hogy egy létező projekt nagyobb léptékben vagy egy másik helyszínen történő reprodukálásakor több tényező (nem pedig egyetlen faktor) befolyásolja az új projekt esélyét a sikerre. Emellett azt is leszögezte, hogy a megoldások végrehajtásakor a politikai intézmények, befektetők, ipari szereplők és lakosság bevonása kulcsfontosságú.

 

Forrás: http://

<< Vissza a főoldalra