Established Member of the

HuGBC

Ismeri a körforgásos épített környezet útikönyvét? - Piacvezető körforgásos elveket és stratégiákat mutatott be a HuGBC a mai ReBuilt konferencián

2024. január 18., Saját hír 223

A „Circularity Accelerator Programme” első fő kiadványát „A körforgásos épített környezet útikönyvét” (The Circular Built Environment Playbook) mutatta be ma szakmai koordinátorunk, Huszár Daniella előadásában a ReBuilt projekt első hazai eseményén január 18-án csütörtökön. Beleznay Éva, vezető fenntarthatósági tanácsadónk moderátorként vett részt a mai minikonferencián és workshop-on.
1

„A körforgásos épített környezet útikönyve” 2023-ban jelent meg, és piacvezető körforgásos elveket és stratégiákat mutat be a gyakorlatban, elősegítve az építőipar körforgásos és regeneratív átalakítását. A WorldGBC-hálózat e kiadványa elősegíti a körforgásos gazdasági megoldások hozzáférhetőségét az építőiparban, az érdekelt feleket a fenntartható, körforgásos döntéshozatal felé terelve.

Az építőipar jelentős erőforrás-használó, hulladékgeneráló, illetve szén-dioxid-kibocsátó iparág. A körforgásos gazdaság és a digitalizáció nyújtotta lehetőségek segíthetnek az iparág negatív hatásainak mérséklésében.

A Rebuilt projektben a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete társszervezetként vesz részt. A projekt célja a körforgásos és digitális építőipari gyakorlat elősegítése Közép-Európában. A ReBuilt többek között egy közép-európai oktatási programot hoz létre, illetve a körforgásos és digitális építőipar egy-egy új megoldását teszteli egyes közép-európai országokban. Az együttműködés által határokon átnyúló körforgásos és digitális építőipari stratégiák készülnek, hatást gyakorolva az ökocimkézés, a másodnyersanyagok, a hulladékstátusz vége anyagok, valamint a zöld közbeszerzés gyakorlatára.

 

 

 

<< Vissza a főoldalra