Established Member of the

HuGBC

Ismét lehet civil delegáltakat választani a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsba!

Október 25-ig lehet regisztrálni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak delegált-választási eljárási folyamatába.
1

2018. november 16-án a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői 2-2 személyt választanak az NFFT tagjai közé, a következő civil szervezetek megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül:
•    Oktatási és kulturális
•    Réteg és korosztályi
•    Szociális és egészségügyi 

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács az Országgyűlés tíz éve alakult tanácsadó szervezete. A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek delegálják, a megbízás négy évre szól, tagjai a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek delegáltjai. 


Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, munkarendjét, munkacsoportokban, szakmai műhelyekben vehetnek részt és befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. Továbbá munkálkodhatnak a kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésén, javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken és részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében. 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete Budai Henriettát, az egyesület titkárát delegálja.

REGISZTRÁLÁS AZ NFFT HONLAPJÁN >>> 

Határidő: 2018. október 25. csütörtök 24:00 óra

Forrás: http://greenfo.hu

<< Vissza a főoldalra