Established Member of the

HuGBC

Ismét várja a nevezéseket az európai zöldépítés kiválósági díja, a WorldGBC ERN Leadership Award 2015!

2015. május 20., Nemzetközi hír 3400

A World Green Buidling Council regionális díja idén három kategóriában várja a magukat megmérettetni szándékozó létesítményeket.
1

A világszervezet által létrehozott díj régiókra bontva ismeri el a zöldépítés terén kiemelkedő eredményt nyújtó kezdeményezéseket és létesítményeket, a fenntarthatósággal kapcsolatos politikák, a fenntartható létesítmények és a céges kezdeményezések kategóriájában. A díjat kétévente ítélik oda, a 2013-as díjazottakról, amelyek között hazai létestmények is voltak, itt olvashatunk!

A Leadership Award lehetőséget teremt az európai régió Green Building Counciljainak arra, hogy ráirányítsák a figyelmet a fenntarthatóság szempontjából kiemelkedő eredményeket felmutató városokra, épületekre és azokra a vállalatokra, amelyek kiemelkedő erőfeszítéseket tesznek e téren. Ezek a példák nagyszerűen szemléltetik, miként válnak a zöld kezdeményezések a bolygó, az emberiség és természetesen az építőipar hasznára.

Már él a nevezés a 2015-ös díjra! A nevezési adatlapok az oldal alján letölthetők.

A jelöléseket 2015.  június 26-áig várják.

A díjra a helyi GBC-k nevezhetnek városokat, épületeket és vállalatokat.

A nevezési kategóriák:

Business Leadership in Sustainability (Fenntartható vállalati kezdeményezések)

E kategória célja, hogy elismerje azokat a cégeket, amelyek stratégiájuk alapvető elemeként beépítették abba a fenntarthatóságot (legyen szó társadalmi, gazdasági vagy környezeti szempontokról), és a folyamat bármely szintjén elősegítik a fenntartható épített környezet létrejöttét. A nevezés feltétele, hogy a vállalat alaptevékenysége kapcsolódjon az építőiparhoz.
 
Leadership in Building Design & Performance (Fenntartható épületek - Design és működés)

A nevezett projekteknek legalább 12 hónapos működést kell felmutatniuk, ugyanakkor nem lehetnek 3 évesnél régebbiek. Minősítésüket egy független, elismert szakértőnek kellett készítenie - utóbbi lehet akár egy minősítő testület vagy nemzeti Green Bulding Council is. A nevezett projektek lehetnek egyedi, új építésű épületek, épületfelújítások vagy több épületből álló projektek is.
 
Public Sector Leadership in Green Building (Fenntartható létesítmények a közszférában)

A nevezés feltétele, hogy a jelölt projekt a közszférához kapcsolódjon és hozzájáruljon az építőipar fenntarthatóbbá válásához. Ilyen kezdeményezések lehetnek a városi léptékű fenntartható stratégiák, egyetemi kampuszok zöldítési stratégiái, zöld iskola programok stb. Jelen nevezés a WorldGBC Európai Régiós díjára vonatkozik, azonban amennyiben a jelölt projekt városi vagy városrészre vonatkozó fenntarthatósági politika, automatikusan indul a WorldGBC Global Government Leadership Award 2015 (a WorldGBC Globális Kormányzati Fenntarthatósági Kiválóság Díja) megmérettetésén is.

A nevezéseket a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) Titkárságára kell eljuttatni.

Kapcsolat:
Tornóczky Mónika titkár, HuGBC tornoczky.monika@hugbc.hu
Telefon: + 36 1 888 96 28
Mobil: + 36 70 779 2342

 

Forrás: http://hugbc.hu

<< Vissza a főoldalra