Established Member of the

HuGBC

Itt a WorldGBC 2018/2019 éves jelentése

2020. január 08., Nemzetközi hír 251 WorldGBC éves jelentés

Január elején publikálta szokásos éves jelentését a World Green Building Council.
1

A jelentés a világ közel 70 nemzeti zöldépítési szervezetének együttes eredményeit taglalja. Az összefogás - melynek a HuGBC is eredményes tagja - 900 munkatárs és több mint 36.000 tag közreműködésének köszönheti, hogy sikeresen képes kapcsolatba kerülni és befolyásolni a vezető döntéshozók véleményét a környezettudatos és fenntartható építési szektorban.

2019-ben a WorldGBC globális és regionális projektjei, kampányai, valamint az egyes regionális hálózatok erős, az eddiginél és jobban célzott, fókuszált  és koordinált tevékenységei sikeresen támogatták a klímavészhelyzet elleni küzdelmet. (Az európai regió egyik vezető projektje a BUILD UPON2, melynek a HuGBC is konzorciumi tagja.)

A tudomány és a rendelkezésre álló adatok kétségtelenül rámutattak az épületek és az építőipar vezető szerepére, valamint azokra a lehetőségekre, amelyek a globális nulla karbonkibocsátás elérését segítik elő.

A WorldGBC-nek a globális hálózata révén különleges lehetősége van, hogy megtalálja a jelenleg fellelhető összes megoldást az épített környezet átalakítására és egy jobb jövő építésére.

A jelentés három fő témakör: a klímaakció, az egészség és a well-being, valamit az erőforrások és a körforgásos elvek mentén mutatja be az elért eredményeket.

 

 

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra