Established Member of the

HuGBC

Itt az 1000-ik WELL minősítésre regisztrált épület

2018. november 05., Sajtómegjelenés 558 WELL IWBI zöldminősítés

A WELL Building Standard (WELL) mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az ezredik projektet regisztrálták minősítésre. A WELL az emberek egészségét és jóllétét szolgálja jobb belső terek létrehozásával és a közösségek erejével.
1

A megtisztelő ezredik WELL minősítésre regisztrált épület egy két irodaházból álló berlini projekt lett.

Az együtt több mint 116 ezer négyzetméternyi irodaprojekt az EDGE Technologies (OVG Real Estate leányvállalata) fejlesztésében és a BuroHappold támogatásával valósul meg. Mindkét EDGE épület: a Berlin Südkreuz Station és az East Side Gallery, WELL v2 szerinti minősítésre regisztráltak, azzal a céllal, hogy egészséges és fenntartható munkakörnyezetet teremtsenek. Az EDGE Technologies korábban már Németország első arany fokozatú előminősítését érte el az EDGE Grand Central Berlin épületével, illetve Hollandia első platina fokozatú előminősítését az EDGE Olympic Amszterdam-mal.

A mérföldkő szeptemberi átlépése óta a WELL minősítések lendülete töretlen; jelenleg a regisztrált projektek száma 1025, köztük az első afrikai kontinensen fekvő épülettel. Időközben Indonézia is csatlakozott azon 37 országhoz, ahol a WELL minősítést használják.

„A WELL növekedése sikertörténet és a pozitív globális elköteleződést igazolja. Arról az univerzális igényről árulkodik, hogy támogassuk és ösztönözzük az emberi egészséget minden lehetséges módon, beleértve az épületeket és a belő tereket is, melyeket nap mint nap használunk” – nyilatkozta Rick Fedrizzi, a nemzetközi WELL Building Institute (IWBI) elnöke és ügyvezetője.

Hozzátette, hogy amit a fenntarthatóság ismételt felfutásával tapasztalunk, az valójában nem más, mint az igény az olyan épületek és közösségi terek iránt, melyek fókuszában ennek a globális mozgalomnak a lényege áll: az emberek. Mivel a valós teljesítmény a WELL egyedi védjegye, vezető vállalatok és szervezetek választják ezt a tanúsítást. „Végül is, ha az emberi egészség a tét, miért csak feltételezik, hogy a megfelelő teljesítményt kapják, miért nem minősíttetik az épületeket és hagyják, hogy az egész világ tudjon az eredményről?” – veti fel a kérdést Fedrizzi.

A 2014. októberi indulása óta – 6 év kutatás és fejlesztés után – a WELL lett az a vezető globális standard, mely épületek, belső terek és közösségek vonatkozásában az emberi egészség és jóllét támogatására és javítására minősít és mér különféle jellemzőket.

Idén tavasszal az IWBI bemutatta a WELL v2 próbaverzióját, a rendszer újabb változatát, mely rengeteg fejlesztést tartalmaz, hogy elérje a globális célt: az egészségesebb jövőt mindenki számára.

A teljesen nemzetközi minősítő rendszer több mint 15,5 millió négyzetméternyi ingatlanprojektet jelent, 37 országban. A nagy piacoktól kezdve mint Kína, USA, Ausztrália, Franciaország, Nagy-Britannia és Kanada, a fejlődő országokig mint India, Brazília, Thaiföld és Kolumbia, a WELL Building Standard világszerte elterjesztette holisztikus megközelítését, hogy segítsen javítani az épületekben tartózkodók egészségét és jóllétét. A program szintén segített eljuttatni az innovációkat a fejlesztő-, tervező- és kivitelező iparágakba, lehetővé téve a testre szabást földrajzi és kulturális jellegű egészségügyi kérdésekben.

 

Elszánt közösség formálódott gyakorlati és elméleti szakemberekből, az ingatlan, a vállalati, az akadémiai és az egészségügyi szférából, és vált elkötelezetté a WELL globális bevezetése mellett. A mai napig több mint 3500 fő szerezte meg sikeresen a WELL AP (Accredited Professional) címet, amelyből közel 2300-an olyan magánszemélyek, akik fejlődni és bizonyítani vágynak, hogy értik mindazon épület stratégiákat, melyek az embert állítják, a döntéshozatal központjába a helyekről ahol élünk, dolgozunk, tanulunk és játszunk.

Forrás: http://businesswire.com

<< Vissza a főoldalra