Established Member of the

HuGBC

Itt és most van dolgunk - Megjelent a WorldGBC éves jelentése

A napokban publikálta éves 2021-es éves jelentését a World Green Building Council. A kiadvány összegzi a világméretű kampányok eredményeit, az ENSZ COP26 Klímacsúcs vívmányait az épített környezet vetületében.
1

A napokban publikálta éves 2021-es éves jelentését a WorldGBC. A kiadvány összegzi a világméretű kampányok eredményeit, az ENSZ COP26 Klímacsúcs vívmányait az épített környezet vetületében. Részletek itt.

Cristina Gamboa, a WorldGBC ügyvezetője a jelentést így vezette be: „A klímaváltozás már nem a jövő megoldandó feladata – itt és most van dolgunk.”

A zöldépítési szervezetek nagy lehetősége az épített környezet területén a klímacélok elérésének motorjaivá válni és lendületet hozni a változtatás folyamatába. A fenntarthatóság komplex szemléletet kíván, és elkötelezett együttműködéssel, az állami szektorral és a piaci szereplőkkel is párbeszédet folytathatva el lehet érni a kitűzött célokat.

Tanya Cox, a WorldGBC elnöke kiemelte az ENSZ COP26 Klímacsúcs egyik eredményét, mely szerint az épített környezet mint téma a korábbi évekhez képest hangsúlyosabban jelent meg. Az eseményen kilenc érdekképviseleti szervezet, köztük a WorldGBC kérésének nyomán megvalósulhatott a témának dedikált Városok, régiók és épített környezet napja, amely számos fontos kezdeményezésnek adott új lendületet.

A jelentés számos globális kampányt és eredményt is részletez: a szervezet 2021-ben 37 országban több mint 100 hivatalos eseményt rendezett meg, a médián keresztül közel 4 millióan értesülhettek a szervezet tevékenységeiről, valamint, hogy a majdnem 1000 munkatárson kívül közel 36 ezer tagot számlál globális hálózat.

Letölthető dokumentumok:

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra