Established Member of the

HuGBC

Jelentős a női vezetők aránya a zöldépítés területén

Bár az építőiparban csekély hányadot képviselnek, a fenntartható építés területén igen sok a női vezető.
1

Bár az építőiparban a női vezetők inkább a kivételt jelentik, a fenntartható építés területén számos hölggyel találkozhatunk felelős pozícióban.

Az Egyesült Királyságban például még csökken is a női munkaerő aránya az építőiparban, 2008 óta 11,2 százalékra esett, míg az EU-ban ez a szám átlag 12%.

Éppen ezért impozáns a lista, amely a fenntartható építés területén tevékenykedő és fontos posztot betöltő nőket sorolja fel (a teljes lista itt). És ne feledjük:a a World Green Building Council ügyvezetője is egy hölgy, Terri Wills!

A GBC-k fontos szerepet játszanak abban, hogy világszerte fenntarthatóvá váljanak épületeink. Elősegítik épületek ezreinek minősítését és felújítását, képzik a szakembereket és segítenek megértetni a szélesebb nagyközönséggel is a fenntartható építés jelentőségét és a globális klímavédelmi, fenntarthatósági, sőt, társadalmi célkitűzések elérésében játszott szerepét is.

Van még egy olyan kezdeményezés, amely segít az építőiparban is megvalósítani a nemek egyenlőségét: a The Association of Women in Property in the UK (Nők az Brit Ingatlanszektorban) elnevezésű szervezet igyekszik felszámolni a nemek kiegyensúlyozatlanságát. Hasonló szervezet a dél-afrikai Women's Property Network in South Africa és az ausztrál Property Male Champions of Change is.

 

Forrás: http://worldgbc.org

<< Vissza a főoldalra