Established Member of the

HuGBC

Jobb jövőt építeni - WorldGBC éves jelentés

2018. december 12., WorldGBC News 928 world green building council annual report éves jelentés

Building a better future címmel publikálta a World Green Building Council a 2017/18-as éves jelentését.
1

A beszámoló összefoglalja az elmúlt év nagyobb eredményeit.

Összességében a zöldépítés mozgalma a világ népességének 40%-át lefedi. A tagszervezetek 36.884 taggal és 890 alkalmazottal rendelkeznek.

Jelenleg a GCB-k és tagjaik 2,65 milliárd négyzetméternyi épületet minősítettek világszerte.

Az idei, kilencedik World Green Building Week rendezvény híre körülbelül 155 millió emberhez ért el a ‘Home Green Home’ közösségi média- és sajtókampányok útján. 53 GBC részvételével ez volt az eddigi legnagyobb megmozdulás.

45 GBC vett részt a Dodge Data & Analytics World Green Building Trends Report 2018 felmérésben, mely arra az eredményre jutott, hogy az igény a környezettudatos épületekre növekedni fog a következő három évben.

A Net Zero Carbon Buildings Commitment-et aláíró 42 szervezet kötelezte magát, hogy 2050-ig az épületekből származó 221 millió tonna karbon-kibocsátását kiküszöböli – ami egyenértékű 47,3 millió autó eltávolításával az utakról.

35 ország visz végig változtatásokat a környezettudatos építési politika területén - városi, regionális vagy nemzeti szinten – az egyes GBC-k támogatásával.

Emellett két új taggal - az izlandi és a kínai GBC-vel - gyarapodott a WorldGBC hálózata. Öt nemzeti GBC magasabb tagi státuszba lépett, így jelenleg a 68-as taglétszámból 38 GBC elérte az Established Member státuszt.

Lisa Bate, a WorldGBC elnöke az idei jelentés előszavában azt nyilatkozta: “Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megköszönjem a munkát a GBC-knek, és felajánljam még nagyobb támogatásunkat, hogy segítsék erőfeszítéseinket az egész épületszektor átalakításában. Csak globális összefogással, mentorálással és sokszor barátságos versengéssel tudunk környezettudatos épületeket biztosítani mindenhol és mindenkinek.”

 

Letölthető dokumentumok:

<< Vissza a főoldalra