Established Member of the

HuGBC

Jókora rekordot dönthetnek meg a napelemek

Az idei évben folytatódik a napelemek globális térhódítása, a tavalyi után idén újabb rekord dőlhet meg, a világszerte újonnan telepített fotovoltaikus panelek kapacitása pedig meghaladhatja a 80 gigawattot a SolarPower jelentése szerint.
1

A villamos energia termelésre alkalmas PV panelek ára 2009 óta 80 százalékkal zuhant, miközben a technológia folyamatosan fejlődött, a telepített kapacitások edig egyre gyarapodtak. A 2016-os évben így összességében 76,6 GW új PV kapacitást telepítettek a föld országaiban, ami mintegy 50 százalékkal haladja meg a 2015-ös szintet – derül ki az iprági adatokból.

Az európai iparági szövetségi funkciókat betöltő SolarPower Europe Reuters által ismertetett várakozásai szerint a növekedés fő hajtóereje idén is a kínai piac lehet, amely 2015-höz képest 128 százalékos bővülést produkált, és már tavaly is a globálisan megvalósuló installációk közel felét (34,5 GW) teljesítette. Az ázsiai óriás 2017 első negyedévében 7,2 GW, a tavalyi hasonló időszakit meghaladó új kapacitást telepített, ezzel együtt a SolarPower óvatos prognózisa szerint az installációk üteme idén már lassulhat (29 GW).

A tavalyi bővülésnek köszönhetően világszerte immár 306,5 GW fotovoltaikus villamos energia termelő kapacitás üzemel, amely az idei évi növekedés eredményeképpen 400 GW-ra emelkedhet a SolarPower szerint, amely azt várja, hogy a következő években mintegy 100-100 GW-tal bővülhet az állomány, 2021-re pedig elérheti a 700 GW-ot, írta a portfolio.hu. 

Forrás: http://portfolio.hu

<< Vissza a főoldalra