Established Member of the

HuGBC

Jön a kamatkedvezmény a lakáscélú hitelekre

2020. január 13., Saját hír 170 kamatkedvezmény MNB zöld lakás

Lakásvásárlásra, -építésre és energiahatékonysági felújításra is jár majd az a kamatkedvezmény, amelyet a lakások "zöldítésére" vesznek igénybe az ügyfelek - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletekért felelős alelnöke.
1

A sikeres fogyasztóbarát lakáshitel után idén januártól fogyasztóbarát otthonbiztosításra is pályázhatnak a biztosítók. Az érdeklődést jelzi, hogy olyan nagy biztosítótársaság is beléphet ilyen termékkel a lakásbiztosítási piacra, amelyik eddig csak életbiztosításokkal foglalkozott. A többiek is sorra jelzik csatlakozási szándékukat a nyilvánosságnak. E terméknél vannak zöld elvárások is, illetve támogatja az innovatív, digitális megoldások alkalmazását. Tavasszal várhatóan az ügyfelek megköthetik az első fogyasztóbarát otthonbiztosítási szerződéseiket - fejtette ki Kandrács Csaba.

Az MNB minden olyan terméknél fontolóra veszi a fogyasztóbarát verzió bevezetését, ahol makroprudenciális, versenyösztönző és nem utolsó sorban fogyasztóvédelmi okok miatt ez fontos - mondta az alelnök.

A zöld lakás vásárlására, építésére, illetve a lakóingatlan energiahatékonysági felújítására járó kamatkedvezménynek köszönhetően - az MNB számításai szerint - legalább 0,3 százalékponttal olcsóbb lehet ez a hitel azoknak a lakossági hitelfelvevőknek, akik a banki kölcsönt minimum "BB" energetikai minősítésű lakás megvételére fordítják, vagy ilyet építenek. Ugyanekkora kedvezményt adnak az energiahatékonyságot eredményező felújításokra is.

A teljes cikk itt olvasható.

 


 

Forrás: http://igylakunk.hu

<< Vissza a főoldalra