Established Member of the

HuGBC

Két újabb díj a Skanska Green House-nak

2014. január 10., Saját hír 3033

FIABCI-díjakkal gazdagodott tavaly év végén a LEED Platina minősítésű irodaház.
1

Két díjjal is gazdagodott Magyarország első LEED Platina minősített környezettudatos irodaháza. A Green House a neves szakmai elismerésben a XV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat november 26-án megtartott díjátadó ünnepségén részesült. 

A Green House színvonalas megvalósításáért elsőként a Budapesti Építész Kamara Különdíját vehette át Bálint Imrétől a szervezet elnökétől, Grzegorz Strutynski a fejlesztő Skanska Property Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és az épület társtervező irodája a Dpi Design Kft. képviseletében Pintér Tamás építész, ügyvezető. A különdíjak kiosztását az ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat első három helyezettjének kihirdetése követte. A szakmai zsűri ítélete alapján a Green House a megmérettetésen az előkelő harmadik helyen végzett. A fenntartható szellemben fejlesztett és üzemeltetett innovatív megoldásokat felvonultató épület építészeti értékeit, mikro és makro környezetére gyakorolt pozitív hatását is méltatták a díjak átadása során. A fejlesztő képviseletében Grzegorz Strutynski megköszönte valamennyi projektben résztvevő partner, építész, kivitelező és önkormányzat segítségét, amellyel hozzájárultak a sikeres projekt megvalósulásához.   

A díjátadót Gönczi László a magyar FIABCI tagozat elnöke vezette, mint a rendezvény fővédnökét, Dr. Szaló Pétert a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát köszönthettük, az eseményt megtisztelte jelenlétével Flavio Gonzaga Nunes a FIABCI nemzetközi szervezetének elnöke is. A korábbi évekhez hasonlóan idén is színvonalas projektek vettek részt a versengésben többek között iroda, szálloda és városközpont fejlesztésekkel is. Idén a magyar pályázat első díját a Gödöllői Királyi Kastély kapta.

A 13. kerületi Kassák és Lőportár utca sarkán egy éve átadott Green House irodaház a magyar építészcsapat mellett a svéd  Asa Haremst és Anders Svennington (White Arkitekter AB) építészek nevéhez fűződik. A projekt az elmúlt évben a magyar ingatlanpiacon egyedülálló gyorsasággal érte el az immár 95%-os bérbeadottságot. Neves nemzetközi és magyar cégek is székhelyüknek választották a majd kétezer fő befogadására képes épületet.  

A pályázat díjazottjai lehetőséget nyertek a FIABCI nemzetközi pályázatán való indulásra is, amelyek átadása jövőre Luxemburgban lesz. 

Az 1945-ben alapított FIABCI (The International Real Estate Federation) a világ több mint hatvan országában van jelen és támogatja a társadalmi szempontokat is figyelembe vevő, maradandót alkotó ingatlanfejlesztőket. 

 

Forrás: http://skanska.hu

<< Vissza a főoldalra