Emerging Member of the

HuGBC

Kihirdették az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit

2018. május 22., Sajtómegjelenés 199 E.ON Energy Globe Magyarország díj Archikon Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda

A verseny fődíját a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi intelligens házátalakítási pályázata nyerte, melynek különlegessége, hogy az épület több energiát termel, mint amennyit fogyaszt – hangzott el a budapesti Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón.
3

A nyertesek a „REBORN HOME” elnevezésű projektben átalakított 70-es évekbeli ház energiafogyasztása teljes mértékben megújuló erőforrásokon alapul. A zsűri hangsúlyozta, a projekt inspiráló és szakmailag kiemelkedő volt, miután egy régi kedvezőtlen adottságú házat újítottak fel ökotudatosan.

Az E.ON idén második alkalommal adta át az úgynevezett E.ON Energy Globe Magyarország díjat, amely a magyar fejlesztésű fenntarthatósági kezdeményezések elismerésére és a környezettudatos szemlélet népszerűsítésére szolgál. A cég fél évvel ezelőtt hirdette meg az Energy Globe Magyarország versenyt, amely egy 1999-ben indult nemzetközi megmérettetés része. A nemzetközi versenyben idén 177 ország, így Magyarország mellett például Ausztria, Csehország és Románia is részt vett. A magyarországi fordulóra beküldött több mint 200 pályaműből a szakmai zsűri döntése, illetve a közönség szavazatai alapján választották ki a nyerteseket és díjazták összesen hat kategóriában – vállalkozás, önkormányzat, jövő generációja, épület, egyéni kezdeményezés, ötlet – Magyarország leginnovatívabb zöld projektjeit.

Az E.ON az MTI érdeklődésére közölte, hogy a kezdeményezés és a hozzá kapcsolódó díjak fontos elemét képezik a társaság társadalmi felelősségvállalási programjának. A verseny fődíjáa egy 100 százalékban elektromos Nissan LEAF autót volt.

További díjazottak:
Az önkormányzati kategóriában a Nagypáli Önkormányzat Zöld Út Falufejlesztési programja kapta a díjat, ugyanis a programnak köszönhetően a falu központjában smaragdfa liget, hibrid-erőmű (szél és napenergia), illetve fotovoltaikus napelem-telep található.

A szakmai zsűri különdíját Budapest 13. kerületi önkormányzata kapta 100 lakásos passzívház projektjükért.

Az épület kategóriában az Archikon Építészeti Kft. (HuGBC tag) által tervezett Meséskert Óvoda, az ország első minősített passzívház óvodája nyerte meg a díjat, az óvoda a főváros 13. kerületében található.

A cikk itt folytatódik.
 

Forrás: http://igylakunk.hu

<< Vissza a főoldalra