Established Member of the

HuGBC

Klímaváltozás számokban

20 számszerű adat a klímaváltozásról.
1

Tavaly 10 000, idén 35 000 rozmár pihent meg Alaszka partjainál. Szerencsétlen állatokat a sarki jégtáblák eltűnése késztette arra, hogy más pihenőhelyet keressenek. Végső kétségbeesésükben találtak rá a keskeny kis partvidékre, ahol összezsúfolódva ugyan, de sikerült menedékre lelniük. A klímaváltozás kapcsán számtalan ilyen és ehhez hasonló eset került feljegyzésre az elmúlt években. 20 számszerű adat következik.

0.01%

A klímakutatókból százalékosan már csak ennyien tagadják, hogy a globális felmelegedés emberi eredetű. A James Lawrence Powell által levezényelt kutatás alapján 9136 kutató közül - akik 2258 szakmailag lektorált cikket publikáltak 2012 novembere és 2013 decembere között - csupán egyvalaki állította, hogy nem az ember a klímaváltozás okozója.

90%

Az 1982 és 2010 között kiadott klímaváltozást megkérdőjelező könyvek 90%-a nem volt szakmailag lektorálva. A könyvek egy részében megkérdőjelezték a klímaváltozás létezését, más könyvekben elismerték a létezését de tagadták negatív hatásait a környezetre. És természetesen olyan olvasmányok is szerepelnek a listán, amelyek kifejtették, hogy mi emberek nem vagyunk hibáztathatóak a történtekért.

További számadatok az ecolounge.hu cikkében.

 

Forrás: http://ecolounge.hu

<< Vissza a főoldalra