Established Member of the

HuGBC

Környezettudatos közösségek a városban is?

2014. július 25., Sajtómegjelenés 1344 kisközösségi program takács-sánta andrás fenntartható közösségek fenntarthatóság recity magazin város

Egy ökológiailag valóban fenntartható társadalom kialakulását elősegítendő jött létre a Kisközösségi Program.
1

Egy ökológiailag valóban fenntartható társadalom kialakulását elősegítendő jött létre a Kisközösségi Program, melynek szakmai vezetőjével, Takács-Sánta András humánökológussal és docenssel beszélgetett a ReCity Magazin újságírója, Megyeri Nóra a programjukról és arról, hogy milyen lehetőségeink vannak egymással összefogva egy kicsit környezetkímélőbb életvitelre a városban.

Hogyan született meg a Kisközösségi Program gondolata?

2008-ban fogalmazódott meg bennem az ötlet. Több mint két évtizede foglalkozom a környezeti problémák kérdéskörével - kutatóként és oktatóként egyaránt. Leginkább az érdekel, hogyan valósulhat meg egy ökologikusabb életmód társadalmi léptékben. Arra a következtetésre jutottam, hogy az igazán komoly változásokat a helyi kisközösségek generálhatnák, akik főként a helyben működő cégeket, helyi önkormányzatokat és a helyben élő embereket lennének képesek környezettudatosabb irányba terelni. A Kisközösségi Program fő célja, hogy minél több ilyen öko-kisközösség jöjjön létre és működjön szerte az országban.

A teljes interjú a ReCity Magazinban olvasható.

Forrás: http://recity.hu

<< Vissza a főoldalra